Visa alla bilder
Visa film

Volvo 262 C Bertone Coupé V6-B28 — 1980

Volvos mest exklusiva modell i slutet av det glada 80-talet. Här ett riktigt välbevarat exemplar i som rullat i torrt klimat.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i orenoverat originalskick, återimport till Sverige. Bra tekniskt skick och fräsch kaross, lack och inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15563
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 262 C Bertone Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i orenoverat originalskick, återimport till Sverige. Bra tekniskt skick och fräsch kaross, lack och inredning."

Beskrivning

Sällsynt fint exemplar, som var Volvos dyraste modell på sin tid. 262 Coupé kallas också för 260-Bertone och har en intressant historia. Kaross och tekniska komponenter tillverkades hos Volvo i Sverige. Sedan byggdes karossen om till kupémodell och bilen monterades hos Bertone i Italien. De flesta såldes i USA. Detta exemplar levererades av Volvohandlaren i San Diego i Kalifornien, våren 1980. Bilen har körts 120000 miles i USA, vilket motsvarar 20.000 svenska mil. Den har överlevt tack vare att den gått i torrt klimat. Lacken är till största delen original. Endast huv och tak omlackat pga solblekning. Bilen har haft tre ägare i USA och en i Sverige och stått i garage när den inte körts. Bilen hittades i Pasadena hösten 2020, av en svensk Volvosamlare och skeppades i container till Göteborg våren 2021. Här hemma har bilen fått service och omklädda framsäten i originalutförande samt blivit inregistrerad. I somras användes den till utflykter och bilträffar, där den fått uppmärksamhet för sitt skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-04-01 
 • Avläst mätarställning
  129060 miles 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder-konstläder 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar direkt och låter bra i motorn. Växlar normalt. Bra kraft i motorn och fin körning utan vibrationer och konstiga ljud även i högre farter. Det märks att det är en lyxbil vid provkörning.

 • Skick interiör:

  Sällsynt hel, ren och fin specialinredning. Inga anmärkningar, vilket är ovanligt då denna inredning är extra känslig då den är i ljust läder och konstläder, omklädda framsäten. Dörrsidor, innertak, mattor och instrumentbräda är också i mycket välvårdat, helt och fint skick. Radion startar ej.

 • Skick exteriör:

  Helt rostfri och oskadad kaross. Mycket fin lack, till största delen original. Fina lister, lampor, kofångare och övriga detaljer. Välhållna originalfälgar med rätt navkapslar. Endast några bättrade stenskott och dörruppslag går att hitta, om man tittar riktigt noga.

 • Skick helhet:

  Mycket fin exemplar av en av Volvos mest påkostade modeller. 80% av produktionen såldes till köpare i USA som ville ha något speciellt, en trevlig blandning av Volvos säkerhet och kvalitet, med italiensk design på inredningen och en fransk V6-motor.
  Bilen blev för dyr för svenska kunder, endast ett 50-tal exemplar såldes 1980 och sex stycken 1981 här hemma, så det är i USA man kan hitta fina exemplar. Därför är detta en riktigt trevlig samlarbil för de som gillar Volvo och gillar att använda bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-18 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2022-05-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: (800101)
Senast godkända besiktning: 2022-05-18
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG