Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1302 S 1600 — 1971

En körklar VW i ett trevligt bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra utgångsobjekt med förutsättning att bli bättre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15440
KARLSKOGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1302 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra utgångsobjekt med förutsättning att bli bättre."

Beskrivning

Nuvarande ägare bytte till sig bilen 2014 och använde den i cirka 2 år. Bilen blev sedan ståendes fram till vintern 20-21 då den kördes till Arvika för reparationer och underhåll. Det byttes många delar som till exempel koppling och kopplingswire, fotstegen på båda sidor, styrdämpare, spindelleder, bränslepump, ventilkåpspackningar, tätningen runt motorn, tändstift och tändkablar. Förgasaren renoverades och VW'n fick även några rosthål lagade. Även bromsarna sågs över. Med bilen medföljer en elektrisk friskluftsfläkt som ännu inte är monterad och även kromlistverk till bak och sidorutorna. Bilen är utrustad med aluminiumfälgar och sommardäck i bra skick. Bilen är godkänd vid bilprovningen/besiktning 2021.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-04-05 
 • Avläst mätarställning
  43441 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Växlar bra och motorn går, dock lite orent vid fototillfället.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett normalt bruksskick. Innertaket är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering där lacken har släppt på flera ställen, se bilder. Färgen är matt och sliten. Fina däck. Bilen har ett flertal rostfläckar, se bilder.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bruksskick med potential att bli bättre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-10-28
Ursprungsbesiktning: 1971-04-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-04-05
Senast godkända besiktning: 2021-11-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Med VW-Bubblan i 1302 utförande kom 1971 en modern framvagn, Mc Persson-hjulupphängning och dubbelledad bakaxel samt skivbromsar. Detta gjorde mycket för säkerheten, vägegenskaperna och körupplevelsen. Det fanns två motoralternativ, 44 rep 50 hkr (S-utförande). Med S = Sport utförandet, som detta är, så är bilen riktigt körglad samtidigt som den gamla charmen med platt framruta mm finns kvar. Trevlig version av Bubblan som blir allt mer eftertraktad på grund av ovanstående.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlskoga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG