Visa alla bilder

Mercedes-Benz C 200 Elegance — 1994

Modern klassiker som alltid rullat i Värmland, få ägare och bara körd 12900 mil. Helt original.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil som fungerar felfritt, godkänd på bilprovningen 2023-01-02 utan anmärkningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15586
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz C 200 Elegance?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil som fungerar felfritt, godkänd på bilprovningen 2023-01-02 utan anmärkningen."

Beskrivning

Bilen med modellkoden C-klass, W202, var Mercedes kompakta instegsmodell som kom 1993 och byggdes fram till år 2000. Den efterträdde 190-serien och blev en försäljningsframgång både i USA och Europa. Idag är modellen en modern klassiker.
Denna bil såldes ny från Mercedes i Karlstad 1994-07-14 och har haft tre medelålders/äldre ägare. De senaste tio åren är den bara körd 4000 mil och stått i garage när den inte använts. Lacken är original och bilen har aldrig varit krockad. Inredningen är sällsynt hel och fin med ovanligt vacker klädsel, i sandfärgad kulör.
Bilen fin att köra och har just blivit godkänd på bilprovningen. Alla handlingar sedan bilen var ny medföljer inklusive en omfattande samling besiktningsprotokoll, se bilder. Bilen är utrustad med stereo, larm, AC (ej testad) och dragkrok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  1994-07-14 
 • Avläst mätarställning
  129190km 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin/gas 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är välservad, serviceboken är ifylld fram till för 10 år sedan och sedan finns lösa kvitton. Då bilen knappt körts de senaste åren kan en service var lämpligt inom kort. Noteras kan också att bilen var på bilprovningen 2021-04-08 vid 12908 mil och sedan igen den 2023-01-02, vid 12922. De senaste två åren har bilen varit mestadels varit avställd alltså bara rullat 14 mil, även om bilprovningen skrev fel 2022 (de skrev 15908 mil), då displayen/pixlarna lyser svagt.
  På bilen sitter plåtfälgar med vinterhjul med 80% kvar. Sommardäck och reservnyckel saknas tyvärr.

 • Skick interiör:

  Sällsynt fin inredning. Klädsel, dörrsidor och innertak nästan i nyskick. Anmärkning är att knappen till handskfacksluckan har lossnat och pixlarna för att avläsa km-mätarställningen lyser svagt.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross utan dörrupplag och skador. Endast några bättrade stenskott på huven och lite skav på stötfångare kan hittas om man tittar noga. Likaså några små rostblåsor runt bakluckelåset och antennfästet, se bilder. Bilen är hel och ren undertill, (den fick till och med beröm på bilprovningen för detta för några dagar sedan).

 • Skick helhet:

  Bilen är pigg att köra med sina 136 Hkr, manuell växellåda och bra väghållning. Den känns lyxig och ovanligt välskött med sin vackra ljusa inredning. Sammantaget ovanligt bra helhetsintryck. Trevlig modell med stort bruksvärde samtidigt som den kan vara en hobbybil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-04-19
Ursprungsbesiktning: 1994-07-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-07-14
Senast godkända besiktning: 2023-01-02
Besiktigad tom: 2025-01-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta handläggaren för att boka en tid för visning:

Rebecca R Bengtsson
+46 762-09 49 22
rebecca@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG