Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544(G) Sport B18 — 1966

Svensksåld raritet, en verklig svensk klassiker. renoverad av en Volvoentusiast som ägt bilen de senaste 23 åren. Detta är en sportig Volvo av den gamla skolan!

Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Denna klassiska PV 544 Sport har totalrenoverats till bästa skick. Motor, drivlina och chassi fungerar fint för verkligt intensiv körning. I Sport-utförande kombinerar PV 544 klassisk look med bästa körglädje. "

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklad info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12079
HABO
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
280 - 300 000 SEK
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Denna klassiska PV 544 Sport har totalrenoverats till bästa skick. Motor, drivlina och chassi fungerar fint för verkligt intensiv körning. I Sport-utförande kombinerar PV 544 klassisk look med bästa körglädje. "

Beskrivning

Svensksåld bil som levererades 1965 med totalt endast fem ägare, den köptes 1996 av nuvarande ägare. Ägaren är en Volvoexpert som noggrant sett efter och underhållit bilen på bästa vis under de senaste 23 åren. Under 2017-18 har bilen totalrenoverats med målbilden att fokusera på originalskick i möjligaste mån. Alla ersatta reservdelar som använts är nytillverkade eller nyrenoverade.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1965-10-19 
 • Avläst mätarställning
  11060 
 • Regnr
  EJO516 
 • Chassinummer
  439372 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket välskött och väl servad.

 • Skick interiör:

  Fint inredning med omklädda stolar och nytt innertak. Något sliten vinyl på förarstolens baksida. Slitna golvmattor.

 • Skick exteriör:

  Bilen är lackad i sin ursprungliga färg med en fin finish, mycket solid bil med bra krom och originaldetaljer.

 • Skick helhet:

  Trevlig bil som har varit väl omhändertagen av sin ägare. Fint renoverad med fokus på att hålla bilen i ett "orginalskick".

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-07-15
Ursprungsbesiktning: 1965-10-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-10-19
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2017-09-12
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvo PV var märkets första folkbil, 444-modellen lanserades redan under andra världskriget 1944, men produktionen kom igång först 1947. 1958 kom en rejält uppdaterad version, PV 544, där många tekniska idéer delades med den nyare Amazon-modellen. På så vis uppfattas PV 544 som den ultimata klassiker som blandar äldre charm med hållbara nyare teknik.
Med Volvo PV började också Volvo att tävla framgångsrikt i rally och racing.
1960-talets populäraste ungdoms - och rallybil. Med förare som Tom Trana, Carl-Magnus Skogh och Gunnar Andersson vann Volvo PV stora framgångar i rallytävlingar och -mästerskap. Som svar på publik- och tävlingsframgångar valde Volvo att utveckla en Sport-version. 
PV 544 ur den sista G-serien tillverkades endast augusti - oktober 1965. Högre motoreffekt från B18D: 95 hk. Den 20 oktober rullade den sista vagnen av bandet. Totalt tillverkades 3 400 exemplar av PV 544G.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG