Visa alla bilder

Volvo P 445 C B4B — 1956

Femtio-och sextiotalets fiskhandlarbil i Skövde, brukad av Janssons Fiskaffär. "Fesken kum me tåge frå Göteborg och di va möe isvatten på flaket, vettu". Det rejäla flaket i galvad plåt.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"En tidig Volvo-pickup med en både fin och relativt kort historik. Den är redo att berättas vidare och det är ett förhållandevis lätt objekt för rätt Volvo-entusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12047
SKÖVDE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"En tidig Volvo-pickup med en både fin och relativt kort historik. Den är redo att berättas vidare och det är ett förhållandevis lätt objekt för rätt Volvo-entusiast."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

2
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
3
Skick helhet

Beskrivning

Från Lindor Gustavssons ladugårdssamling, betyg och värdering är satta utifrån ett fyndperspektiv på plats, alltså en orörd gammal samling. Renoveringsobjektperspektiv kan vi också kalla det.
Den här Volvo 445:an köptes ny 1956 av Tage Jansson och Janssons Fiskaffär på Kyrkogatan i Skövde. Lindor tog över den tio år senare, körde hem och ställde pickisen i ladan. Där har den vilat sedan dess. En Flobykaross med träramar i dörrarna. Passformen är fortfarande bra och det tyder på ett torrt stillestånd. Det ser man även i det i trä byggda förvaringsutrymmet under det stora galvade flaket. Friskt, torrt och fint. Flaket har även en dräneringsslang för allt isvatten.
Ramen har rostskador från mitten och bakåt, förmodligen var det dessa som gjorde att bilen såldes till Lindor 1966. Bilprovningen hade dragit igång sin verksamhet några år tidigare och bilen bedömdes inte klara besiktningen. Rosten har sannolikt sitt ursprung i allt saltat vatten som rann i från flaket.

Tidningen Nostalgia har gjort ett reportage om Lindor Gutavssons samling i nummer 10/2019 som kommer ut den 12/9 och även Classic Motor har varit och kikat. Deras reportage finns i nr 9/2019.

Nedan en länk till många gamla sextiotalsbilder från Skövde, man får scrolla en bit, men bilder på fiskaffären, lite bil och ägaren. Dessutom akvareller från egna foton, även där kan man se delar av fiskbilen.
https://www.saj-banan.se/galleri-claes-funck/galleri-claes-funck,-rum-3-14009163

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-12-28 
 • Mätarställning
  77586 km 
 • Regnr
  oreg 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Kw / hk
  37 / 51 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Ljusgul 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Chassinummer
  3564 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 2

  Motorn är inte startad på länge och det undersöks just om den går runt utan problem. Bilen rullar i alla fall utan att bromsarna ligger på.
  Ramen har rostskador från mitten och bakåt. Kräver en del svetsjobb. Men positivt är att en lös, fin och frisk ram ingår i köpet.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Den för svenska karossbyggare på fyrtio- och femtiotalen tidstypiskt gröna vinylklädseln är hel och någorlunda lätt att få ren. I övrigt en komplett interiör.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  I huvudsak exteriör ytrost, men några rostskador i trösklar. Annars är det en rejäl plåtkaross med mycket plåt och trämateriel att jobba med. Flaket iär tillverkat i galvad plåt och det fina träet i dörr- och karosssramarna gör den här 445:an till ett tacksamt objekt.
  En idag lite ångerfull Lindor berättade att den svarta färgen på dörrarna är en asfaltslack, "en ville ju inte åka i kring me Janssons fesk på dörrera". Men asfaltslack är kanske lätt ta bort... en spännande tanke.

 • Skick helhet: Betyg 3

  Ett väldigt bra objekt, och kanske är det läge att bara göra en försiktig mekanisk renovering och hålla karossen kvar i någorlunda orört skick.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG