Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B20 — 1969

Svensksåld Amazon 121 med samma ägarfamilj i drygt 30 år. Renoverad och i mycket fint skick. Denna bil har tillbringat nästan hela sitt liv i trakterna runt Växjö.Familjens farfar ägde denna bil och renoverade den för åtta år sedan, har sedan dess alltid stått i garange. Bilen har massor av dokumenterad historia.

Shaun Major
Värderingsman
Skicka meddelande

"Söker man en proper Volvo Amazon i klassiskt tvådörrars utförande (karosstyp 121) är detta bilen för dig. Gedigen kvalitet och omsorgsfullt vårdad kommer bilen garanterat att betala tillbaka till sin kommande ägare med superb driftsekonomi och rolig körglädje."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12250
VÄXJÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Värderingsman
Skicka meddelande

"Söker man en proper Volvo Amazon i klassiskt tvådörrars utförande (karosstyp 121) är detta bilen för dig. Gedigen kvalitet och omsorgsfullt vårdad kommer bilen garanterat att betala tillbaka till sin kommande ägare med superb driftsekonomi och rolig körglädje."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

4
Skick tekniskt
4
Skick interiör
3
Skick exteriör
4
Skick helhet

Beskrivning

Få ägare och låga miltal gör denna Amazon 121 till en verklig överlevare. Bilen är i mycket god kondition och ger ett spänstigt intryck. Säten, inredning är komfortabel även för långresor.
Motor och växellåda uppvisar inga tecken på skador utan är vass och mycket väloljad till funktion och framfart – denna Amazon 121 är spänstig och kul att köra!

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-03-21 
 • Mätarställning
  87401 km 
 • Regnr
  CSX639 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Svart 
 • Klädsel
  Rött konstläder 
 • Chassinummer
  327109 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 4

  Går fint. Bra däck och nytt avgassystem.

 • Skick interiör: Betyg 4

  Snygg och fin invändigt med sina ursprungliga detaljer; endast anmärkning är på insida dörrhandtagen som behöver repareras. Mycket attraktiva original säten med rena och prydliga mattor och dörrsidor.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Bra lackarbete med en fin finish. Det finns en mycket liten buckla på förardörren och kromlisten. Små ytrost blåsor på trösklar, hjulhus och nedre dörrar samt under strålkastare, lätt att fixa. Bagagerum, golv och chassi är mycket solid.

 • Skick helhet: Betyg 4

  En mycket välskött och attraktiv bil med fin historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-08-23
Ursprungsbesiktning: 1969-03-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-03-21
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2018-06-14
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Med Amazon-modellen inledde Volvo Personvagnar AB en ny era där man utmanande de övriga biltillverkare med en vacker kaross, hög säkerhet och trygga vägegenskaper. Debuten skedde 1956 och modellen kom att leva i hela 14 år, sista Amazon tillverkades 1970. Modellserien kompletterade både den äldre PV som den nyare 140-serien under sin levnad. 1969 var Amazonens näst sista produktionsår och bilen ansågs fortfarande attraktiv för Volvokunder genom sin höga förlitlighet och robusta konstruktion. 
121, tvådörrarsversionen, anser många som den mest vackra Amazon-varianten. Med närmast italienskt linjespel – designchefen Jan Wilsgaard lät sig inspireras av dåtidens italienska bilar när han formgav Amazon under tidigt 1950-tal – och i svart lack blir Amazon både sober som elegant på samma gång. Enligt Wilsgaard var även amerikanska bilar och framförallt Kaiser en källa till inspiration.
Den välbeprövade B18-drivlinan med fyrväxlad manuell låda är lätt att serva och underhålla och det finns fortfarande gott om delar till Amazon, även som nyproducerade. 
De första åtta åren tillverkades Amazon på Volvos ursprungliga fabrik Lundbyverken men i och med Torslandaverkens invigning 1964 fasades även Amazon-produktionen över till den helt nya anläggningen. Amazon byggdes även i belgiska Gent och modellen sattes även samman i Halifax (Kanada), Durban (Sydafrika) samt Arica (Chile). 1969 slopade Volvo den tidigare B18-motorn i Amazon till förmån för den nyare och större B20 vilket skänkte extra kraft till en redan stark Volvomodell. Den sista Volvo Amazon tillverkades den 3 juli 1970.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG