Visa alla bilder

Volvo 960 3.0 24v — 1997

Förmodligen Sveriges finaste lågmilade Volvo 960.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En otroligt välskött, lågmilad Volvo av den mest attraktiva 960 modellen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
116 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12246
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En otroligt välskött, lågmilad Volvo av den mest attraktiva 960 modellen."

Beskrivning

Hos Bilia Haga Norra i Solna beställde en åkeriägare i Stockholm den här Volvo 960 3.0 hösten 1996. Den användes sparsamt och kördes enbart sommartid enligt den vuxna dottern som ärvde bilen så småningom. Mätaren står idag på drygt 4 550 mil. Bilar som är exklusiva toppmodeller blir ofta körda långt och hårt, det här är ett ovanligt undantag. Kanske är det här Sveriges finaste Volvo 960.

Allt är original och nästintill orört. Läderklädseln av typen Luxury ser till och med på förarstolen knappt ut att ha några spår av användning. Inte minst luktar bilen fortfarande ny Volvo 1997. Lättmetallfälgarna av typen Mercurius har inga repor. Även reservdäcket är av samma fälgtyp och har skyddats av en bit skumgummi som den första ägaren placerat ovanpå reservdäcket. I bagageutrymmet finns också två unika signaturer. Volvodesignern Håkan Malmgren som formgav 960 och även faceliften 1995 har signerat bilen på två ställen. Signaturerna går dock lätt att avlägsna för den som så önskar. Fram till i våras satt originaldäcken från 1996 på, men de har nu bytts mot nya Pirellidäck. Även registreringsskyltarna från när bilen var ny sitter kvar och stärker bilens autencitet och visar vilket extremt gott skick den är i. Det finns absolut ingen rost på bilen och inga bucklor eller parkeringsskador någonstans. Vindrutan är sannolikt aldrig bytt och har inga stenskott eller andra skador.

Bilen beställdes med utrustningspaket vilket bland annat innebär klimatanläggning, läderklädsel (av typen Classic), träpaneler och yttertemperaturmätare. Volvon är också utrustad med en fast dragkrok. Original Volvostereon tar CD och kassettband och radion får sin mottagning via en elmotordriven antenn.

Kamremmen är bytt ifjol och bilen har i år genomgått en stor service med bland annat bromsvätskebyte. Den har också polerats av ett Ditec-auktoriserat bilvårdsföretag: J. Sandell Stockholm Bilvård. Luftkonditioneringen har servats i år och fungerar utmärkt.

Det finns ett par mindre repor på stötfångarna som är övermålade. Runt batterihyllan i motorutrymmet finns ett par färgavvikelser. Dörrsidorna som på 900-serien brukar krylla sig på ovansidan har enbart ett par mindre veck. Serviceboken saknas men miltalet bekräftas med en pärm fylld med dokument. Här finns köpedokument med full specning av bilen, verkstadsnotor och besiktningsprotokoll. Bilen har aldrig fått en anmärkning på besiktningen.
Dragkrok godkänd för 1800 kg.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1996-09-18 
 • Avläst mätarställning
  46000 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Grått skinn 
 • Färg
  Silversand 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen känns som om den är precis inkörd. Går som den ska i både motor och låda.

 • Skick interiör:

  En inredning i, liksom övriga bilen, ett utmärkt skick. Bara att sätta sig och njuta.

 • Skick exteriör:

  Svårt att hitta något att anmärka på. Om man letar kan man finna mindre repor och skav på stötfångar hörnen.

 • Skick helhet:

  En fantastiskt fin lågmilad Volvo, i dess lyxigaste modell direkt från produktionslinan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-02-22
Ursprungsbesiktning: 1996-09-04 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1996-09-18
Besiktigad tom: 2020-07-31
Senast godkända besiktning: 2019-05-25
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2627 SEK
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

På toppen av Volvos modellprogram årsmodell 1997 fanns Volvo 960 3.0, några månader in på kalenderåret 1997 skulle modellen byta namn till S90/V90. Volvos första så kallade vitmotor satt under motorhuven. Den var på tre liter och 204 hk och var kopplad till en fyrväxlad automatlåda med tre olika körprogram. Från årsmodell 1995 genomgick 960 en mycket lyckad facelift signerad designern Håkan Malmgren. Som en del av ändringarna det året fick 960 också en tvärställd bladfjäder i kompositmaterial vilket gör det här till en av de mest bekväma Volvobilar som finns. Samma tekniska lösning återfinns idag i den nya generationen S90.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG