Visa alla bilder
Visa film

Volvo 854 T5-R T-Gul — 1995

Toppmodell i Volvoprogrammet 1995, med tävlingsgener. Ovanlig bil, bara några hundra såldes i Sverige. Idag en het samlarbil som är kul att köra och väcker uppmärksamhet.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått 28.000 mil men det är svårt att tro. Fint skick med endast några mindre skavanker av tidens användande. Lite rost längst ner på skärmkanter framför bakhjulen. Sprucken söm i skinnklädseln på förarstolen är det som vi kan anmärka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12202
PITEÅ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått 28.000 mil men det är svårt att tro. Fint skick med endast några mindre skavanker av tidens användande. Lite rost längst ner på skärmkanter framför bakhjulen. Sprucken söm i skinnklädseln på förarstolen är det som vi kan anmärka på."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

4
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
3
Skick helhet

Beskrivning

Bilen levererades i Belgien till en Volvoanställd och när denne flyttade hem 2001 tog han med sig bilen bilen tillbaka (belgiska bilar hade lite mer prestanda än de svenska, som hade så kallad over-boost strypning). Nuvarande ägare köpte bilen av förste ägaren 2009 och har den senaste åren haft den som entusiastbil i Norrbotten, en modern klassiker, även kallad youngtimer. Utrustad med automatlåda, taklucka, AC, farthållare och rätt Titan-fälgar. Fullservad och nya performance bromsskivor. Svarta listerna på sidan lackade. hel och fin på utsidan, men lite stenskott finns och några rostblåsor på skärmkanter bak, längst ner framför hjulen. Några stenskott på fälgarna också. Mycket fin inuti, med rätt mattor och felfri instrumentpanel. Förarstolen något sliten i svanken vid insteget. Fint helhetsintryck.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2001-09-19 
 • Mätarställning
  282310 km 
 • Regnr
  SOE574 
 • Växellåda
  Automat 
 • Kw / hk
  166 / 225 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Ljusgul 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Chassinummer
  YV1LS5806S2196363 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 4

  Välservad, känns fräsch och tajt.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Hel och fin, men en sliten förarstol.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Rak och fin. delvis omlackerad men det syns inte. Lite små rostblåsor på skärmkant sänker tyvärr betyget från 4 till 3.

 • Skick helhet: Betyg 3

  Laga säte och lackbättra skärmkant så blir betyget höjt till en fyra totalt sett. Trots detta en mycket fräsch bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-07-25
Ursprungsbesiktning: 2001-09-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-12-01 (950922)
Besiktigad tom: - 2020-06-30
Senast godkända besiktning: 2019-05-13
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2627 Kr
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1995 toppades Volvo-programmet av 850 T-5R, populärt kallad T-Gul efter de bilar som var mest iögonfallande med den speciella gula färgen. Volvo begränsade upplagan till 2 537 gula bilar, men efterfrågan är mycket större. Motorn trimmades till 240 hk genom en overboost-funktion i 30 sekunder vid fullgas.
850 var den första svenska personbilen från Volvo med tvärställd femcylindrig motor och framhjulsdrift. I utvecklingen av bilmodellen lades mycket tid ner på detaljer, som exempelvis det karaktäristiska motorljudet och dörrstängningen.
Med kombiversionen av Volvo 850 Turbo tävlade Rickard Rydell i BTCC 1994 mycket framgångsrikt. Till säsongen 1995 bytte dock Volvo från kombiversionen till sedanversionen av Volvo 850 T-5 R. Detta var på grund av att vingar blev tillåtna bak på bilarna, men fick inte gå över taklinjen, vilket i praktiken diskvalificerade kombimodeller, som då inte kunde ha någon vinge. Även med sedanmodellen visade sig Volvon vara en vinnarbil.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG