Visa alla bilder

Volvo 652 — 1932

Väldigt välbevarad trettiotals-Volvo med ett långt stillestånd redo för ett nytt kapitel i historien.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Orört komplett objekt, kan med enkla medel som broms- och motoröversyn bli ett rullande vackert objekt eller vara ett unikt bra grundmaterial för en finrenovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
191 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12059
SKÖVDE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Orört komplett objekt, kan med enkla medel som broms- och motoröversyn bli ett rullande vackert objekt eller vara ett unikt bra grundmaterial för en finrenovering."

Beskrivning

Från Lindor Gustavssons ladugårdssamling, betyg och värdering är satta utifrån ett fyndperspektiv på plats, alltså en orörd gammal samling.

Enligt uppgift köptes bilen ny av en Karl Helge Lundström. Efter krigsslutet återregistrerade han Volvon 26/6-1946 och 1954 registrerade han den på sin firma Habo-Verken och avfördes till reservregistret 1964.
Lindor köpte den 1968 av andra ägaren men körde aldrig med den och har förvarats inomhus sedan dess. Bilen är orörd och oskruvad med originalmotorn i. Den är också extrautrustad med ett ovanligt tillbehör för tiden, ett frihjul. Anges med en skylt framför föraren (bild). Typbesiktigad med frihjul, minsann.

Tidningen Nostalgia har gjort ett reportage om Lindor Gutavssons samling i nummer 10/2019 som kommer ut den 12/9 och även Classic Motor har varit och kikat. Deras reportage finns i nr 9/2019.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1932 /1932 
 • Första registreringsdatum
  1933-02-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  Oreg 
 • Chassinummer
  8006 
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi har inte kunnat säkerställa om motorn går runt. Bromsarna ligger i alla fall inte på. En lättare service och översyn och en spännande uppstart borde kunna göra bilen körbar.

 • Skick interiör:

  Vackert oskadat tyg på säten, dörrsidor och väggar. Den inredningen borde gå att rädda som den är om inte tyget blivit för sprött. Men det kändes inte så.

 • Skick exteriör:

  Ytostig och ladugårdsdammig kaross, men fin och tjock plåt. Med tvätt och polering är det här ladugårdsfynd som kan få vara kvar i sitt fyndskick.

 • Skick helhet:

  Ännu ett Volvolyxigt 30-talsobjekt från Lindor Gustavssons samlingar. Det är fascinerande att de förmodligen går att väcka till liv med förhållandevis enkla medel och få körbara som de är.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG