Visa alla bilder

Volvo 652 — 1931

Orört komplett bil i ett absolut unikt fyndskick med en härlig och lokal historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig lyxig Volvo med ett långt stillestånd redo för nästa steg. Ett riktigt originalfint skick; serva, fixa, kolla, starta och kör."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12050
SKÖVDE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 652?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig lyxig Volvo med ett långt stillestånd redo för nästa steg. Ett riktigt originalfint skick; serva, fixa, kolla, starta och kör."

Beskrivning

Från Lindor Gustavssons ladugårdssamling, betyg och värdering är satta utifrån ett fyndperspektiv på plats, alltså en orörd gammal samling.

Första ägaren var en godsägare Carl August Johansson på gården Grimmestorp utanför Tidaholm. Sonen Torsten tog över efter kriget och återregistrerade bilen efter gengasperioden. Torsten dog så småningom och syskonen Anna och Carl-Fritz tog pliktskyldigast över vårdnaden som resulterade i att Lindor köpte Volvon någon gång i slutet av 50-talet eller i början av 60-talet. Och nu står den där, i ett garage bredvid ladan. Med sina hydrauliska bromsar (Volvo var tidigt ute med det), extrautrustad träratt och träklossarna för support till den bäddbara soffan är den redo efter en lång paus att fortsätta berättelsen.

Gammalt registreringsnummer R658

Tidningen Nostalgia har gjort ett reportage om Lindor Gutavssons samling i nummer 10/2019 som kommer ut den 12/9 och även Classic Motor har varit och kikat. Deras reportage finns i nr 9/2019.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  1931-08-24 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går att veva runt, och bilen rullar utan anliggande bromsar. Den här går att få liv i med enkla medel. Kör som den är.

 • Skick interiör:

  Inga gnagare har festat på inredningen verkar det, bara fuktfläckar här och där. I övrigt en hel och fin inredning.

 • Skick exteriör:

  I stort sett en orörd exteriör. Ytrostigt och dammigt, men tiden har fått stå stilla. Och kanske viktigast av allt, karossens trästommar och ramar har fin passform, inget trä har svällt.

 • Skick helhet:

  Fantastiskt rullande objekt för den som vill ha en lyxig trettiotals-Volvo att sätta i trafik som den är. Och fortsätta att berätta historien.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen är ej registrerad, säljs oregistrerad.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG