Visa alla bilder

Volvo 245 DL B21E (USA-Modell) — 1980

Orenoverat originalskick, USA-modell som rullat i rostfria Kalifornien, går mycket bra. En riktig kultbil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått i torrt klimat och är nästintill rostfri. En tidigare omlack. Fin kaross och inredning och känns pigg och tajt. Lite småskavanker finns från normalt brukande men inget uppseendeväckande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11968
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått i torrt klimat och är nästintill rostfri. En tidigare omlack. Fin kaross och inredning och känns pigg och tajt. Lite småskavanker finns från normalt brukande men inget uppseendeväckande."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

3
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
3
Skick helhet

Beskrivning

Denna bil är tillverkad i Göteborg och såld som ny i USA. Har ägts av en läkare i Pasadena i Kalifornien från 1980 till 2015. Därefter av en svensk bosatt i närheten. Bilen är ovanligt hel och fin. Motorn drar och låter bra. Alla växlar inklusive överväxeln fungerar. Bilen känns bra i fjädring och servo. Bilen har aldrig haft dragkrok och bara körd 150.000 miles vilket mostvarar 24.500 mil
Inuti är säten och klädsel i mycket bra originalskick. Små anmärkningar är solblekt, sprucken instrumentbräda och något sliten matta och klädsel i bagagerummet.

Bilen har fått en professionell omlackering för cirka 10 år sedan och ser fortfarande mycket bra ut. Ingen rost, men några blåsor i ett hörn på rutlisten fram. Lite smårepor finns i lacken, men inga bucklor. Någon solblekt fläck på motorhuven. Perfekt baklucka och rostfria skärmkanter samt dörrar. Nya däck och renoverade original aluminiumfälgar. Bilen är jättetrevlig att köra. Pigg och stabil och motorn spinner som en katt även i motorvägsfart.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  2019-04-30 
 • Mätarställning
  245000 km 
 • Regnr
  PKL00C 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Kw / hk
  79 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Blå 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Chassinummer
  VC2454SA1289257 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 3

  Välservad och fungerar fint. AC:n ej i funktion. Glapp i tankmätaren. Nya däck. Nybesiktigad.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Normalt bruksskick. fina säten i konstläder, original. Torrsprickor på instrumentbrädan. Sliten matta/kläsel i bagagerummet.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Hel och fin kaross. Några mindre lackskador, blåsor och bättringar finns. Stenskott och liten spricka längst ner på vindrutan. Solblekta fläckar på motorhuven och uppe på v. framskärm.

 • Skick helhet: Betyg 3

  Bra helhetsintryck, bättre än normalt. Mycket bra för orenoverad rostfri originalbil. Bilen skulle få sammantaget betyg 4 om man gör några små lackbättringar och polerar bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-04-30 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2019-04-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: (800101)
Besiktigad tom: 2021-04-30
Senast godkända besiktning: 2019-04-30
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: -

Fakta om modellen

1980 var sista året med de tjocka stötfångarna som kom 1975 och bidrog till Volvos rykte som en mycket stark och säker bil. Sista året också med de lite mindre bakljusen och smalare blinkers fram. Denna bil utrustad med de typiska dubbla runda USA-lamporna fram, som bara fanns under 1979-1980 i USA och Canada. USA-bilarna hade också tonade rutor och den lite lyxigare, högre grillen som annars satt på 260-modellerna.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast onsdagen den 10:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG