Visa alla bilder

Volvo 144 Grand Luxe B20E — 1972

Den absolut mest eftertraktade modellen i 140-serien. Norrlandskörd och sedan minutiöst renoverad av Volvoexpert. All utrustning. Sveriges finaste.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Lågmilare som gått i Norrland. Trots detta helrenoverad 2010-2014 av Volvoexpert. Inget har sparats på. Absolut bästa samlarskick. Inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12074
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Lågmilare som gått i Norrland. Trots detta helrenoverad 2010-2014 av Volvoexpert. Inget har sparats på. Absolut bästa samlarskick. Inga anmärkningar."

Beskrivning

Denna bil köptes 2009 av en Volvotekniker som bland annat varit chef för en av Volvos utvecklingsavdelningar. Bilen hade då gått 16700 mil och var i fint skick. Efter en säsong demonterades bilen och renoverades i detalj, till utställningsskick. Även hastighetsmätaren renoverades och därav började mätarställningen på noll igen. Nu har bilen gått 440 mil på mätaren. Bilen är in och utvändigt likvärdig med ny. Detta var toppmodellen för de som inte ville köra den större och tyngre 164. Bilen har alla rätta detaljer som fälgar med orginal snobbringar, rätt extraljus, AC, overdrive och så vidare. Bilen var från början automatväxlad, men i samband med renoveringen byggdes den om till manuell växellåda, med overdrive, vilket ger mer sportiga köregenskaper. Denna bil är den finaste 140 vi sett och testat. Inga anmärkningar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-07-28 
 • Avläst mätarställning
  4400 km 
 • Regnr
  EHS034 
 • Chassinummer
  337233 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Blåmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Top notch.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Bästa skick.

 • Skick helhet:

  Jämförbar med nybyggd bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-04-14
Ursprungsbesiktning: 1972-07-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-07-28
Besiktigad tom: - 2020-05-31
Senast godkända besiktning: 2018-05-03
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Volvo 140 med tilläggsbeteckningen Grand Luxe togs fram i början av 1970-talet som en lyxmodellserie för den viktiga USA-marknaden. Med insprutningsmotor var detta den vassaste Volvon. Bilen fick all utrustning, som automat, 164:ans skinninredning. Den kostade nästan lika mycket som en 164:a och såldes i få exemplar i Sverige. Ännu färre finns kvar. Byggdes fram till och med 1974, både i två- och fyrradörrars kaross. 1972 års modell betraktas av många som den mest vackra, i linjer och detaljer.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast onsdagen den 10:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG