Visa alla bilder

Opel Kadett Coupé 1100S — 1967

Mycket vacker och fräsch Opel Kadett Coupé. Äldre omlackering som stått sig bra. Snygg och prydlig bil som stått undanställd i bilsamling sedan 2005. Startar men behöver service.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Jag är imponerad över skicket, mycket fin kaross och inredning. Mätarställningen bör stämma med verkligheten, bara körd 4200 mil. Går med separat bränsletillförsel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11976
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Jag är imponerad över skicket, mycket fin kaross och inredning. Mätarställningen bör stämma med verkligheten, bara körd 4200 mil. Går med separat bränsletillförsel."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

4
Skick tekniskt
5
Skick interiör
5
Skick exteriör
5
Skick helhet

Beskrivning

En bil ur storsamlarens gömmor. En Opel Kadett med sportig kupékaross och 1100 kubiks motor på 55 hk. Skicket på denna Opel är imponerande. Standardmässig utrustning och radio. Hel och fin bil utan större anmärkningar. Behöver dock bromsservice och rengöring av bränslesystemet då den stått undanställd i 14 år. Senast godkänd på bilprovningen 2005 och därefter bara körd 100mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-08-14 
 • Mätarställning
  42015 km 
 • Regnr
  CDL583 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Röd 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Chassinummer
  321198472 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 4

  Uppstartad med separat bränsletillförsel efter en längre tids stillestånd. Bilen rullar tungt på grund av anliggande broms. I behov av bromsöversyn.

 • Skick interiör: Betyg 5

  Bästa samlarskick. Var det så här de såg ut när de var nya? Ser knappt använd ut. Tidstypisk radio som inte stör instrumentpanelens design.

 • Skick exteriör: Betyg 5

  Mycket snygg bil. Fint renoverad/omlackerad kaross. Denna bil kan knappast ha varit dålig innan omlackering. Anmärkning: Höger yttre backspegelglas saknas.

 • Skick helhet: Betyg 5

  Gör en tekniskt startservice och man får en nästintill perfekt Opel Kadett kupé av 1967 årsmodell, att glädja sig själv och andra i många år. Ovanlig bil idag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-05-18
Ursprungsbesiktning: 1967-08-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-08-14
Besiktigad tom: 2004-05-31
Senast godkända besiktning: 2002-05-10
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Opel Kadett B kom 1966 och byggdes fram till 1973. Baserades i huvudsak på samma teknik som föregångaren men var lite större, med mer elegant kaross. Fanns i sedan- och coupe´modell samt kombi som kallades Caravan En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också, standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom 1900 cc i den populära Rally-Kadett (Coupé), och Kadett Sport (Sedan). Den stora motorn på 90 DIN hk, gav Rally-Kadett och Kadett Sport goda prestanda, och de användes flitigt i motortävlingar, med stora framgångar. Sporrade av detta, byggde Opel en ännu starkare Rally-Kadett, med 1900 cc motorn trimmad till 106 DIN hk. Denna version fick tillnamnet "Sprint", i likhet med den större Rekord när denna var försedd med den trimmade motorn.
1100S motorn var 10 Hkr starkare än grundversionen. Coupémodellen är den mest eftertraktade och idag mycket ovanlig då dessa bilar slets ut som bruksbilar och rostade en hel del.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Cargo Mecan /Bilweb Auctions i Enköping enligt nedan:

·    Onsdagen den 11:e september kl. 13:00 till 16:00
·    Söndagen den 15:e september kl. 13:00 till 17:00

Visningsadress: Enköping, Litslena Västra Vällinge 6
Kontakt Johan Ålander +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG