Visa alla bilder

Mercedes-Benz E 320 — 1995

Mercedes mellanstora lyxbil som blev en storsäljare på 1980-talet. Här av sista årsmodellen med den stora 3,2 liters sexan. Välhållet bruksskick som behöver startrep och puts

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen ser ok ut. Behöver service och rep av bränslepump samt rekonditionering. Delvis omlackerad. Inga anmärkningsvärda skador."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12001
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen ser ok ut. Behöver service och rep av bränslepump samt rekonditionering. Delvis omlackerad. Inga anmärkningsvärda skador."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

2
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
2
Skick helhet

Beskrivning

Bilen har stått avställd i bilsamling sedan 2011. Importerad 1996 från Tyskland när bilen var 1,5 år gammal. Denna bil användes sedan fram till 2011 då den ställdes in i bilsamlingen. Bilen nu framtagen och tvättad. Startar ej på grund av defekt bränslepump. Tänder dock med startgas. Normalt välhållet skick. Behöver en service och startrep samt in-och utvändig rekonditionering. Inga större skador, men en sida, förarsidan, är omlackad. Skav på förardörrens handtag. Trefälgar av en modell, den fjärde av annan modell. Spraybättring vid höger baklampa. Lätt smutsad inredning. Mer smutsad i bagagerum. Fin modell och fint exemplar trots ovan anmärkningar. Väl värd att snygga till och serva upp, en modern klassiker som börjar bli ovanlig idag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1996-11-21 
 • Mätarställning
  158000 km 
 • Regnr
  POK073 
 • Växellåda
  Automat 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Champagnemetallic 
 • Klädsel
  Textil 
 • Chassinummer
  WDB1240321C177365 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 2

  Går på startgas. Bränslepump defekt. Behöver service/genomgång innan brukande. Har varit avställd sedan 2011. Behöver nytt batteri.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Hel men nedsmutsad både i kupé och bagageutrymme.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Hel kaross men vänster sida omlackerad. Höger sida spraybättring runt baklampa. Spricka framruta. 3 fälgar original, vänster fram annan MB-fälg. Handtag förardörr skavt.

 • Skick helhet: Betyg 2

  Kom till Sverige 1996, har ingått i bilsamling sedan 2011, behöver stor rekond samt teknisk genomgång.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-10-03
Ursprungsbesiktning: 1996-11-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-11-27
Besiktigad tom: 2012-05-31
Senast godkända besiktning: 2011-05-11
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2627 SEK
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Mercedes E-klass som i detta utförande kallas modell W124 kom 1984 och byggdes till 1996. E-klassen är mellanstora MB-modellen och har alltid varit den serie som sålt mest.
Bilen fick många designpris när den presenterade, då den speglade ett helt nytt och modernt formspråk, jämfört med tidigare modeller. Kanske därför som den kom att byggas i tolv år och idag är en eftertraktad modern klassiker. En bil som byggdes för att köras snabbt och säkert på Autobahn, under långa sträckor. Fanns till och med i ett sportigare lyx-sedan-utförande som Mercedes byggde i samarbete med Porsche, E500.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Cargo Mecan /Bilweb Auctions i Enköping enligt nedan:

·    Onsdagen den 11:e september kl. 13:00 till 16:00
·    Söndagen den 15:e september kl. 13:00 till 17:00

Visningsadress: Enköping, Litslena Västra Vällinge 6
Kontakt Johan Ålander +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG