Visa alla bilder

Mercedes-Benz 250 W114 — 1970

Kompakt-Mercan med en mysig sexa och glidarvänlig automatlåda. Välanvänd, men välvårdad, och konverterad till den den större 280-motorn.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Trevlig, rejäl och oöm. Användarvänlig, men ändå representativ med sexcylindrig kraft och utstrålning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12090
BORÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Trevlig, rejäl och oöm. Användarvänlig, men ändå representativ med sexcylindrig kraft och utstrålning."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

4
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
3
Skick helhet

Beskrivning

W114 med den fina raka sexan var up market-valet för tjänstebilsmannen med lite mer status på det tidiga sjuttiotalet. Den här bilen levererades med den mindre 250-motorn på 130 hästar, men någon gång under livet på 80-och 90-talet i Småland konverterades den till en 280-maskin med tillhörande Solex enkelförgasare.
Den är dessutom utrustad med automatlåda och taklucka, två tillbehör som gör sig extra bra på en kompakt-Merca med rätt motor.
Rostlagad i samma veva motortransplantationen förmodligen och omlackerad med den tidens förarbete i form av sprutspackel som nu har gett upphov till små bubblor på lacken, främst på motorhuv och dörrar. Men bortsett från det uppfyller den alla krav på en Mercedes W114; trygg, stabil, rejäl och mysig att fara fram i.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-07-01 
 • Mätarställning
  93330 km 
 • Regnr
  DDJ174 
 • Växellåda
  Automat 
 • Kw / hk
  96 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Svart 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Chassinummer
  11401012041369 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 4

  Chokekänslig vid kallstart, men uppe i arbetstemperatur är den vackra sången och gången i en gammal rak Merca-sexa både närgången och närvarande på ett rätt sätt. Fint. Lådan växlar mjukt och bestämt.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Härligt sjuttiotalsbrun inredning och de berömda och fasta stolarna har haft en överdragsklädsel på sig som gör att stolsklädseln har klarat sig mycket bra. Trälisten på instrumentpanelen har krackelerat lite i lacken, men väljer man att se det som positivt då det indikerar att det är riktigt trä, då känns allt genast mycket bättre. Mercedes grova och gråa gummimattor har skyddat de bruna mattorna. fint.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Lacken har de där numera klassiska små bubblorna efter ett sprutspackel som användes förr. På en så'n här bil är det ändå lätt att leva med dem, de är en del av proveniensen. Takluckan funkar fint, de snygga navkapslarna är där tillsammans med de svenskutrustade stänkskydden och den första typen av den nya registreringsskylten i aluminium. Saker som på håll ger bilen ett trevligt, fint och Mercedesrejält intryck.

 • Skick helhet: Betyg 3

  Den här bilen härjar i toppen i näringskedjan för kompakt-Mecedesar med sin utrustning och motor. Inget utställningsexemplar, men en bra sjuttiotals-Merca som är väldigt att tycka om och ta till sig. Och för den vill och kan är det ingen stor sak att uppgradera med en ny lack. Men då kan det yttre nästan bli för bra. Inget lätt val.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1984-09-24 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1970-02-25 (regbes) (Ombes:19840928)
Datum i trafik första gången: 1970-07-01
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2019-02-14
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Gigalube/Bilweb Auctions i Sandared, Borås enligt nedan:

·    Onsdagen den 11:e september kl. 09:00 till 19:00
·    Torsdagen den 12:e september kl. 09:00 till 19:00
· Fredagen den 13:e september kl. 09:00 till 19:00

Visningsadress: Domherrevägen 2, 518 32 Sandared
Kontakt Shaun Major 0709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG