Visa alla bilder

Lancia Flaminia Berlina 2.5 V6 — 1961

En fantastisk, lyxig Lancia byggd för dignitärer. Orenoverat fint orginalskick. Blekt lack, som ny invändigt. Fin i alla detaljer. Går mkt fint med 6 cyl-motor.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ett mycket bra grundskick, orört, orenoverat fint originalskick. Bilen behöver en ny lack på grund av åldersblekning för att bli riktigt fin. Bromsystemet är renoverat för ett par år sedan. Startar och går fint men bilen behöver servas då den inte körts de senaste åren. Senaste SBP 2013."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
11970
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
280 - 320 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Ett mycket bra grundskick, orört, orenoverat fint originalskick. Bilen behöver en ny lack på grund av åldersblekning för att bli riktigt fin. Bromsystemet är renoverat för ett par år sedan. Startar och går fint men bilen behöver servas då den inte körts de senaste åren. Senaste SBP 2013."

Beskrivning

Detta fina exemplar av Lancias lyxmodell Flaminia inköptes tillsammans med ett flertal andra Lanciabilar och andra europeiska gammelbilar av en känd bilsamlare för 15 år sedan. Denna Flaminia är i ett mycket bra grundskick med en äldre omlackering (från 1970-talet) som har fått matta och mörkare fläckar som är svåra att polera bort. Rost kan misstänkas i överkant på höger framskärm liksom i nederkant på vänster framskärm. I övrigt mindre skrap och skav. Inredning i mycket bra skick. Motor och bromsystem servat/renoverat innan bilen ställdes av 2013.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  50510  km 
 • Regnr
  DRU466 
 • Chassinummer
  813003119 
 • Kw / hk
  101 / 137 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniken är i huvudsak i bra skick. Bilen har efter längre stillestånd blivit uppstartad. Bromsarna är reparerade före stilleståndsperioden. De behöver servas upp igen för att bli perfekta.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, stilfull inredning med italiensk lyxkänsla. En liten skada från gnagare (möss) invid hatthyllan finns. Missfärgningar (solblekning) på instrumentpanelens överdel.

 • Skick exteriör:

  Som helhet i bra skick. De rostfria och kromdetaljerna i bra skick. Äldre lack med mörkare/matta fläckar. Navkapslar i något sämre skick. Begränsade rostskador i vänster framskärm, se bilder.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett mycket bra grundskick för att användas som den är (efter service)eller gå vidare med lackrenovering. Mycket fin och vacker bil i ett bra brukskick med många delar som är klart bättre än genomsnittet (fräsch inredning, kaross och alla krom detaljer). Mekaniskt ok och efter service kan man använda bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-09-24
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Besiktigad tom: 2015-07-31
Senast godkända besiktning: 2013-07-10
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Lancia Flaminia var företagets flaggskepp med endast 3 344 exemplar byggda. Designen stod Pininfarina för. Premiärvisningen skedde på bilmässan i Turin i mars 1957. Flaminian var den sista modell som byggdes i Borgo San Paolo fabriken. Blankdelarna är inte i krom utan är i rostfritt. Coupe´modellen på denna kaross betraktas som en av de mest vackra och eftertraktade Lanciabilarna och säljs för sexsiffriga belopp.

Företaget Lancia & L.Fabricca Automobili grundades 1906 av Fiat racerföraren Vincenzo Lancia och Claudio Fogolin. Företaget känneteknades bland annat för ett modernt och innovativt tänkande i sitt utvecklingsarbete av både modeller och tekniska lösningar. Man var bland annat först med V4-motorer i sin ordinarie produktion.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Cargo Mecan /Bilweb Auctions i Enköping enligt nedan:

·    Onsdagen den 11:e september kl. 13:00 till 16:00
·    Söndagen den 15:e september kl. 13:00 till 17:00

Visningsadress: Enköping, Litslena Västra Vällinge 6
Kontakt Johan Ålander +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG