Visa alla bilder

Ford Crown Victoria V8 312 ci — 1956

Fantastisk bil, en prisvinnare med mycket extra utrustning.
Matchande teardrop trailer finns i auktion 12227.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"En härlig representant för amerikanskt 50-tal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklad info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12226
TOLLARP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
650 - 710 000 SEK
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"En härlig representant för amerikanskt 50-tal."

Beskrivning

En bil som nuvarande ägare importerade från USA 2007. Han är ende ägaren i Sverige och har vårdat bilen väl samtidigt som han har brukat den. Han importerade även den Sherwood husvagnen från 1956 som finns i auktion 12227.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2007-06-21 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  FEE636 
 • Chassinummer
  M6RW124738 
 • Kw / hk
  312 / 425 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt renoverat till toppskick.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning i matchande färger.

 • Skick exteriör:

  Proffslack som är i fint skick, finns dock en liten lackblåsa på höger framskärm.

 • Skick helhet:

  En Crown Victoria med mycket extra utrustning i bästa samlarskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-06-21
Ursprungsbesiktning: 2007-06-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-06-21 (560101)
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2017-06-20
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ford Crown Victoria var en personbil som byggdes mellan år 1955 och 2011. Det var en lyxvariant av Ford Fairlane som kändes igen på att det gick en bred krombåge över taket. Den fanns i två varianter, Ford Crown Victoria, och Ford Crown Victoria Skyliner. Den senare kändes igen på att den främre delen av taket, framför krombågen,var av plexiglas. Detta väckte stor uppmärksamhet, men gjorde bilen svårsåld i de varmare staterna i USA. Därför byggdes Skylinern i mycket få exemplar. Ändå är bilen förhållandevis vanlig i Sverige. En teori är att Ford skickade de exemplar som inte gick att sälja i USA till Sverige, som hade ett mer lämpligt klimat för det fasta plexitaket. En sak som bekräftar det är att de flesta Crown Victoria Skyliner som finns i landet är svensksålda 56:or, och de är nästan alla registrerade samma datum 1957.

I början av 1980-talet återanvände Ford namnet Crown Victoria på en lyxigare variant av Ford LTD, senare kom Crown Victoria att ersätta LTD helt, och därför kan man idag ännu köpa en bil med namnet Crown Victoria. Den nuvarande modellen har byggts sedan år 1992. Av många räknas den som den sista riktiga jänkaren, då den är fullstor, byggd på en ram och utrustad med en V8-motor. Dess närmaste konkurrent, Chevrolet Caprice har gått ur produktion för länge sedan. Dock importeras den inte till Sverige av Ford Sverige, men däremot importeras nya Ford Crown Victoria bilar av fristående bilimportörer. Ford Crown Victoria och dess systermodell Mercury Grand Marquis planeras att sluta tillverkas i september 2011[1]. Nedläggningen gäller även Lincoln Town Car, som delar plattform med Crown Victoria.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27 eller maila till ted.gryth@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG