Visa alla bilder
Visa film

Leyland Mini 1000 — 1977

Ursprungligen såld ny i Sverige och och är renoverad och är i gott skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt, går bra. Pålitlig motor, responsiv växellåda och stabil väghållning. Regelbundet servad och har endasr använts som en sommarbil de senaste åren. Besiktigad till och med den 30 september 2024."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16581
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Leyland Mini 1000?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt, går bra. Pålitlig motor, responsiv växellåda och stabil väghållning. Regelbundet servad och har endasr använts som en sommarbil de senaste åren. Besiktigad till och med den 30 september 2024."

Beskrivning

Denna svenskasålda klassisker har haft totalt 9 ägare, inklusive den nuvarande. För ungefär 6 år sedan genomgick den en transformation, där den lackerades om från sin ursprungliga vita färg till en tilltalande grön nyans. Under denna renovering utfördes svetsarbeten på golvet, trösklarna och under reservhjulsbaljan.

Invändigt har lite slitage, inklusive slitna paneler runt instrumentbrädan, stolarna och mattorna. Det kan noteras att baksätet skulle behöva ny "stoppning", eftersom det är nedsjunket. Innertaket är fortfarande i bra skick.

Under huven är motorutrymmet väl underhållet och prydligt. Hjulen är också i bra skick, bra däck.

Sammanfattningsvis är denna klassiska Mini i ett användbart skick. Den kan passande beskrivas som "bra", med utrymme för potentiella förbättringar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1978-02-03 
 • Avläst mätarställning
  79007 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och har ett väl underhållet och prydligt motorutrymme. Nyligen servad och besiktigad. Dessutom är den utrustad med nya däck, och två extra helt nya däck ingår. Den är helt redo att köras hem.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och komplett. Slitage finns på grund av dess ålder. Även om det inte finns något omedelbart behov av inredningsuppgraderingar kan de göras över tiden för att förbättra dess utseende. Tips: Moss Europe erbjuder prisvärda och lättillgängliga nyare interiördelar för potentiella framtida förbättringar.

 • Skick exteriör:

  Precis som många Mini från 1970-talet har även denna drabbats av problem med rost, särskilt i golvet, bagageutrymmet och karossidorna. Dessa områden har dock repareras ordentligt (se bilder). Lacken är överlag ljus och fin med några mindre märken, men det börjar komma bubblor runt bakre skärmar. övre delen av framskärmarna och på huven. Kromdetaljerna är överlag i gott skick, förutom en mindre buckla på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  Ett bra val för dig som söker en rolig sommarbil som kan användas utan överdriven oro över slitage. Kosmetiska och inredningsproblem kan hanteras gradvis över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-31
Ursprungsbesiktning: 1977-07-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-02-03
Senast godkända besiktning: 2022-09-23
Besiktigad tom: 2024-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG