Visa alla bilder

Volvo L3314 Valp HT. Bärgningsbil — 1966

En skön bärgningsbil i form av en riktigt fin Volvo Valp i ett oemotståndligt originalskick. Byggd som professionell bärgningsbil från nyleverans.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stryktåligt samlarfordon med en tydlig nyttokaraktär i ett vackert och välvårdat orört bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14295
FLEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo L3314 Valp HT.?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stryktåligt samlarfordon med en tydlig nyttokaraktär i ett vackert och välvårdat orört bruksskick."

Beskrivning

Den verkar ha tjänstgjort en stor del av sitt aktiva liv i Västerbottens inland. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2004 och den har sedan dess ingått i Sparreholms bilmuseums samlingar. Senaste besiktningen gjordes i maj 2005 och har efter det bara rullat några få enstaka mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-02-03 
 • Avläst mätarställning
  46 316 km 
 • Kw / hk
  50 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den är inte startad vid dokumentationstillfället, men kördes tidigare i år. Motorn är utbytt till en B20. En service och översyn är ändå att rekommendera innan körning, en smal sak för alla B18- och B20-vänner.

 • Skick interiör:

  Överraskande välvårdad och prydlig interiör med vinylpaneler i diamantsöm i hela hytten och med alla detaljer kvar, inklusive ett nyttofordons typiska små uppmanande och informerande texter och skyltar om olika sakers skötsel.

 • Skick exteriör:

  Representativt och snyggt yttre trots bilens uppenbara nyttofordonsstatus. Utrustningen för bilens bärgningsuppgifter förefaller vara komplett.

 • Skick helhet:

  Entusiastanvändningsområdet känns obegränsat året om för de som bor och verkar på landet där vägsaltet aldrig härjar, men den gör sig lika bra som en finrepresentant vid till exempel den årliga VROOM-träffen utanför Volvo-muséet i Göteborg. En übercool Valp i ett nyttopolerat mystrevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-04-04
Ursprungsbesiktning: 1966-02-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-02-03
Senast godkända besiktning: 2005-05-02
Besiktigad tom: - 2007-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

I Tyskland kallas modellen, Volvo Lappland.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Flen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG