Visa alla bilder

Volvo Duett P210 — 1965

Ett bra objekt som behöver renoveras för att bli riktigt fin. Uppstartad efter 20 års förvaring och är nu fungerande.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen behöver servas och besiktigas sedan är det upp till nya ägaren hur mycket man vill renovera. Man kan köra som den är efter rengöring och rekond men blir bäst efter en lackering och invändig renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14290
HEMSE / GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Duett P210?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen behöver servas och besiktigas sedan är det upp till nya ägaren hur mycket man vill renovera. Man kan köra som den är efter rengöring och rekond men blir bäst efter en lackering och invändig renovering."

Beskrivning

Duetten har rullat större delen av sitt liv på Gotland och har därför klarat sig hyggligt från allvarliga rostangrepp. Säljes då nuvarande ägare inte kommer att ha tid för renoveringen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-12 
 • Avläst mätarställning
  27772 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går men behöver service, även bromsar och övrig mekanik behöver en översyn.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i väl använt skick.

 • Skick exteriör:

  Originallack som har skavanker och ytrost, bör lackas om för att bli riktigt fin.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra relativt orört objekt som efter en del jobb i vinter kan bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2001-09-05
Ursprungsbesiktning: 1965-04-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-04-12
Senast godkända besiktning: 1998-07-10
Besiktigad tom: - 2000-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

1953 lanserades den berömda Volvo Duett (variant DH), baserad på PV445, byggd på samma chassi som PV444. Duetten blev legendarisk och är anfadern till dagens exklusiva, bekväma, säkra och effektstarka kombibilar från Volvo.

Från 1949 till 1953 utgjorde PV445 basen för pickuper, skåpbilar, herrgårdsvagnar och några få vackra cabrioleter. Ingen av dessa byggdes emellertid av Volvo. De byggdes i stället av oberoende karossfirmor.

P210 Duett var en fortsättning av PV445. Modellbeteckningen ändrades hösten 1960 då bilen fick samma välvda vindruta och en ny instrumentbräda som hade använts i PV544 sedan augusti 1958.

Produktionen av Duett-chassit för specialversioner upphörde 1962. Med tiden hade människors intresse av att bygga specialversioner minskat och kostnaderna hade samtidigt skjutit i höjden. P210 kunde dock fortfarande köpas som skåpbil eller en mer flexibel herrgårdsvagn.

P210 Duett var en bil som huvudsakligen såldes på de nordiska marknaderna. Den sista bilen i serien byggdes i februari 1969.

MODELLDATA
Modell: PV 445 / PV 445 Duett: P 210 Duett
Tillverkning: 29 409 (PV 445), 60 100 (P210)
Kaross: Herrgårdsvagn, skåpbil, cabriolet
Motor: Rak 4-cylindrig toppventilmotor på 1 414 cc; 75 x 80 mm; och 40 85 hk eller 1 583 cc; 79,37 x 80 mm; 60 hk vid 4 500 v/min. 1968: 1 778 cc, 84,14 x 80 mm, 75 hk vid 4 500 v/min
Kraftöverföring: 3-växlad/4-växlad manuell växellåda med golvspak.
Bromsar: Hydrauliska trumbromsar runt om.
Mått: Hjulbas 2 600 mm.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hemse / Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG