Visa alla bilder

Volvo C70 2,4 T Cabriolet — 2004

Fyrsitsig cabriolet i bra skick. Automatlåda och 200 hästkrafter är de starkaste skälen för att välja denna bil.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Modern klassiker i välhållet bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14227
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Modern klassiker i välhållet bruksskick."

Beskrivning

Volvo C70 är en fyrsitsig cabriolet och coupé som byggdes mellan 1996 och 2013.
Den här modellen är av näst sista årsmodellen av den första generationen av C70 Cabriolet. Kupémodellen slutades tillverkas några år tidigare.
Teknikens Värld ansåg 2004 att den bästa varianten av C70 Cab är just den som detta exemplar är, nämligen 2,4T motorn på 200 hästkrafter med automatlåda. Att fälla den automatiska suffletten tar endast runt 25 sekunder. Längre framförhållning än så behöver man inte ha när skyarna öppnar sig.

Nypris låg 2004 på 366 000 kr. Toppfart 220 km/h. 0-100 km/h gick på 8,5 sekunder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2004/2004 
 • Första registreringsdatum
  2014-02-18 
 • Avläst mätarställning
  118610 miles 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och transmission. AC ej provad. Hastighetsmätaren är konverterad från miles till kilometer. Vägmätaren visar troligtvis fortfarande miles.

 • Skick interiör:

  Fin och välvårdad interiör.

 • Skick exteriör:

  Fin, förmodligen originallack. Rak och fin i plåten. Nyrenoverade fälgar sedan bilderna togs.

 • Skick helhet:

  Osäkert miltal då bilen importerades 2013. I övrigt en mycket fin bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-12-27
Ursprungsbesiktning: 2013-07-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-02-18
Senast godkända besiktning: 2021-10-27
Besiktigad tom: - 2022-12-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Den första generationen lanserades 1996 på Paris bilsalong och byggdes fram till 2005. Motoralternativen är ett antal bensinmotorer på mellan 136 och 245 hk. Bilen finns antingen som cabriolet med tygtak eller som coupé. Andra generationen byggdes mellan 2006 och 2013. Denna modell finns endast som cabriolet, med ett uppfällbart tak av plåt. Motorerna inkluderade nu även dieslar och effekterna sträcker sig mellan 136 och 230 hk.

Volvo C70 är ingen renodlad sportbil utan mer än glidarbil. Med nedfällt tak åker framsätespassagerarna bekvämt även i högre farter medan baksätespassagerarna får det stormigt värre.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG