Visa alla bilder

Volvo Amazon 122S Estate Sport — 1967

Ovanlig och eftertraktad variant av Amazon-modellen som egentligen bara såldes på den amerikanska marknaden. En Sport-kombi, helt enkelt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Karossrenoverad med en del kvar att montera och städa upp, men det viktigaste är gjort; bra lack och plåt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
151 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14314
YSTAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 122S Estate?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Karossrenoverad med en del kvar att montera och städa upp, men det viktigaste är gjort; bra lack och plåt."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Portland, Oregon, USA tidigare i år och har karossrenoverats under hösten av den nuvarande ägaren/försäljaren. 122S, kombiversionen av Amazon är en rar ärta med Sportmotorn på 90 hästar. I slutet av sextiotalet och i början sjuttiotalet hade bland andra den svenska polisen hade några sådana civila exemplar för den då så kallade Länstrafikgruppen, LTG, att jaga fartsyndaree med. Men främst var alltså 122S Estate en exportprodukt för den amerikanska marknaden. Det här exemplaret är en bra grund att jobba vidare på.

 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  2021-05-18 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har fått en översyn och vanlig service, men är i övrigt orörd. Förgasarna behöver lite justeringsjobb.

 • Skick interiör:

  Ny inredning från VP Autoparts som är monterad, även en ny övre instrumentpanel. Bra innertak. Hastighetsmätaren kan med fördel bytas till både en fräschare och med km/h.

 • Skick exteriör:

  Nylackerad efter höstens karossrenovering i originalkulören med det passande namnet och som faktiskt erbjöds på dessa modeller; California White 79. Plåtjobbet var omfattande, bland annat byttes hela golvet ut med originaldelar. Fin passform i dörrar, huv och lucka.

 • Skick helhet:

  Det här exemplaret är nu i ett bra grundskick till att slutföra renoveringen och städa upp bland överlackerade detaljer, och se över en del tekniskt. Bra förutsättningar för att med lite jobb ordna till sig en riktigt cool Amazon, alltså.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ystad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG