Visa alla bilder
Visa film

Volvo 960 2,5 — 1995

Volvos kvalitet varar, detta märks tydligt på denna bil.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En svensk modern klassiker i fint bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14299
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 960?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En svensk modern klassiker i fint bruksskick."

Beskrivning

Detta exemplar känns solitt och har fortfarande kvar den gamla hederliga Volvokvaliteten. Lite släpp på dörrarnas klädsel går att skylla på fabrikanten men de fåtal bucklor och smårepor får skyllas på tidigare förare och medtrafikanter. Detta exemplar är också utrustat med avtagbar dragkrok. Nuvarande ägare har haft bilen i ca:20 år och den har oftast parkerats i garage.

Nypris 1995 var 237 900 kr. Det attraktiva priset var satt för att snabbt slå sig in på marknaden. Och för det fick man en med en 2,5 liters motor på 170 hästkrafter. Toppfarten angavs till 210 km/h och 0-100 km/h.

Standardtrustningen ansågs vara fullt tillräcklig med bl.a AC, centrallås, elspeglar, servostyrning, elhissar, krockkudde på förarplatsen, förarstolen höj och sänkbar samt låsningsfria bromsar. För 13 000 kr ytterligare fick man en 4-stegs automatlåda.
Multilänkaxel med tvärgående bladfjäder i kompositmaterial bak.

Volvo 960 3,0 med 204 hästkrafter kostade 279 500 kr som ny.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1995-03-17 
 • Avläst mätarställning
  293879 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Normala spår av brukande på interiören, men välhållen. Tyg har släppt på alla dörrsidor, plastpanel på vänster sida av förarstolen saknas, se bilder.

  Tyg på dörrsidorna och plastpanelen på förarstolen är nu åtgärdade.

 • Skick exteriör:

  Bra originallack och rak och fin i karossen. Det finns några små bulor och repor.

 • Skick helhet:

  En Volvo i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-08-02
Ursprungsbesiktning: 1995-03-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1995-03-17
Senast godkända besiktning: 2021-11-03
Besiktigad tom: - 2023-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvos flaggskepp på 1990-talet med finaste Volvomotorn i elegant kostym. Idag en värdig klassiker och trevlig hobbybil. Volvo 960, senare Volvo S90 och Volvo V90, är en personbil i lyxbilsklassen som tillverkades av Volvo 1990-1998. Volvo 960/S90/V90 är tillsammans med Volvo 940 den senaste bakhjulsdrivna Volvon. Modellen tillverkades på Volvoverken i Kalmar 1990-1994 och i Volvos fabriker i Gent och Torslanda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG