Visa alla bilder

Volvo 740 GLE — 1988

En polisbil utanför den operativa tjänstgöringen, en spännande polischefsbil. 1988 specialbeställdes den enligt uppgift till svenska polisen som en slags high-end myndighetsbil inom polisväsendet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldokumenterad servicehistorik, långmilad och välhållen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14267
KUNGÄLV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldokumenterad servicehistorik, långmilad och välhållen."

Beskrivning

Den levererades ny till Kungsbackapolisen med en röd helläderinredning, AC, elsollucka, elhissar och automatlåda. Polisen körde den i 10 år och det är också de som har kört majoriteten av körsträckan. Därav och den noggranna serviceplanen och servicehistoriken, med myndighetsbilar av det är slaget slarvas det inte med skötseln.
Efter polisen köpte en familj i Kungälv bilen och där har den varit i nästan 20 år. De senaste åren har inte bilen körts mycket och det är också anledningen till att ägaren säljer den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1987-10-13 
 • Avläst mätarställning
  293 568 km 
 • Regnr
  NST 747 
 • Chassinummer
  744885J1213448 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Rött skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn och låda går som de ska och har rätt känsla i funktionen. Vid senaste servicen fick bilen kamremmen bytt och bränslepumpen byttes för fyra år se'n. Besiktigad till 2023-09-30.

 • Skick interiör:

  Fint och snygg skinnklädsel och oväntat lite slitage i förhållande til körsträckan. Innertaket hänger ner i sedvanlig ordning med bilar från den här tiden, men ett nytt innertak följer med. Framstolarnas bakre sätesfickor hänger även de, med uttänjd resår, och en spricka i plasten på förardörrens sida.

 • Skick exteriör:

  Bra lack generellt och rak i plåten, och ett underhållet rostskydd. Ett dimljus saknas och några märken på stötfångarna och lacksläpp på själva takluckan. Saknas gör även en navkapsel, men fyra Volvo aluminiumhjul följer med (bild).

 • Skick helhet:

  En välskött långmilare med en rolig proveniens i ett välhållet skick. Lite jobb och reservdelsletande (höger dimljus), men med det klart blir det en sval, diskret, snygg och representativ myndighets-Volvo.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG