Visa alla bilder

Volvo 244 GLE — 1990

Exemplarisk 240 ur många samlarperspektiv. Två brukande ägare, drygt 4000 mil och alltid bevarad med värme och omsorg. Och dessutom med GLE-paket som var dåtidens lyxigare utrustning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen från start tills nu och därmed i ett viktigt och fint skick att vårda för framtiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14271
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 GLE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen från start tills nu och därmed i ett viktigt och fint skick att vårda för framtiden."

Beskrivning

Bilen köptes ny i Malmö 1990 av en man som sedan vårdade den väl, körde den minst sagt sparsamt och förvarade den på ett rätt sätt. Den nuvarande ägaren, en stor Volvoentusiast, köpte bilen för drygt 10 år sedan och har fortsatt det försiktiga brukandet fördelat på runt 100 sommarmil om året. Nyttig och tillräcklig motion. "Bilar ska användas för att må bra", enligt ägaren. Och för de som tycker om original nummerskyltar utan EU-märke följer den första bakre (med skattekvitto) med. Idag är bilen alltjämt i ett skick som bäst kan beskrivas som nära ett nyskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-01-03 
 • Avläst mätarställning
  41 120 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Serviceintervaller enligt boken för den första ägaren, och därefter en tätare oljeservice på samlarbilsvis tillsammans med ett kamremsbyte 2013. Motorn känns och låter som den ska med ett karaktäristiskt dominerande fläktljud och lådan växlar mjukt.

 • Skick interiör:

  Snygg och fin plyschinredning med fräscha mattor och en generell nybilsfeeling, kompletterad med en lättare lyxutrustning representerad av till exempel just klädseln, lack, automatlåda, elhissar fram, nackskydd bak och... låsknappar i silver.

 • Skick exteriör:

  Orört och välvårdat yttre med några exempel på detaljer som understryker omsorgen; skärmkanter med original beslag i nederkant och rostskydd från fabrik, och innerskärmar med fortfarande blanka gulförzinkade skruvar och muttrar. Trösklarnas nederkanter och dess orepade insteg med punktsvetsarna fint synliga är andra positiva detaljer att glädja sig åt liksom rinningar från fabrikens rostskydd i karossens välkända bakre baljor.

 • Skick helhet:

  Välvårdad som få i ett sympatiskt fint samlarskick. Det här är en särdeles representativ 240-youngtimer vars nya ägande kräver och förtjänar ett fortsatt välvårdande ansvar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-26
Ursprungsbesiktning: 1989-12-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-01-03
Senast godkända besiktning: 2021-04-27
Besiktigad tom: - 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ugglarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG