Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 21-fönster — 1966

Helrenoverad och konverterad till 21-fönsters buss. Finrenoverad från grunden till definitionen av "bättre-än-nyskick".

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välrenoverad till ett vackert originalutförande. Bussen har från början varit i standardutförande och har konverterats till lyxbussutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
810 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14289
ORSA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 2 21-fönster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välrenoverad till ett vackert originalutförande. Bussen har från början varit i standardutförande och har konverterats till lyxbussutförande."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Michigan i USA för tre år sedan och är en ursprunglig tidig tyskbyggd buss och inte en sydamerikansk. Den nuvarande ägaren har en lång erfarenhet av att återbörda gamla Volkswagen-bussar till ett nytt liv och är skyldig till över 10 ytterligare bussars pånyttfödelse. Den här hade rostskador i golv och underrede. Renoveringen tog drygt ett år att slutföra och krävde cirka 2 000 timmars arbete av fyra personer och runt 300 000:- bara i delar. Demonterad och blästrad plåtren innan bygget tog fart med original plåtdelar. De använde uteslutande tennspackling, "Det ökar styvheten och minimerar behovet av för mycket plastspackel. Det senare är svartkonst", menar ägaren. Bussen fick även en riktning med laser för att säkerställa att karossen och infästningar var linjerade, raka och exakt positionerade. När karossen var klar lackerades den med sex lager. Interiören är uppsydd i rätt vinyl och färg för modell och år. Motor och växellåda är nybyggda av en Volkswagenspecialist. Den är nyregistrerad, besiktigad och körklar på alla sätt. Vägmätaren har nollställts efter renoveringen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  2021-06-16 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  39 / 53 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  1500-motorn och lådan är helrenoverade, men har inte matching numbers med bilen. Idag är det en väldigt rar och dyr egenskap att hitta. På renoveringsbilderna saknas något som kallas "belly pans", det är plåtar som satt under balkarna i mitten på bussen och som alla bussar med soltak hade som en slags förstärkning. Bilen har även ett 12V elsystem, då en nyhet på 1966 års modell.

 • Skick interiör:

  Inredning från golv till tak i högkvalitativt material i originalfärgerna vitt och grått. Som sagt, bättre än nytt.

 • Skick exteriör:

  Djup och fin lack i originalkulör och färgsättning, L555 Titian Red och L472 Beige Grey. Allt gummi, krom och glas är nytt eller renoverat till nyskick.

 • Skick helhet:

  En konverterad buss i utställningsskick med både självklar och ovanlig utrustning; till exempel ett stort soltak, "walk through" mellan framstolarna (ovanligt) och öppningsbara Safari framrutor. Lägg ihop 2 000 timmar i arbete, 300' i delar och 50' i motorkostnad och bussen blir prisvärd i all sin exklusivitet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-16
Ursprungsbesiktning: 2021-06-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-06-16
Senast godkända besiktning: 2021-06-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Orsa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG