Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla Cabriolet 1835cc — 1963

Hel och fin cabrolet som rullat i torrt klimat i Nevada fram till 2014. Bilen har något vassare motor och bättre bromsar vilket gör den lika körglad som den är vacker.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering och omlack som hållt sig bra. Några smårepor finns, se bilder. Ingen rost. Påkostat chassie och motor. Nybesiktigad på SBP för sista gången."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
211 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14321
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering och omlack som hållt sig bra. Några smårepor finns, se bilder. Ingen rost. Påkostat chassie och motor. Nybesiktigad på SBP för sista gången."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare vid besök på en stor VW träff i Nevada 2014 och kom till Sverige 2015. Bilen har i USA ägts av en VW entusiast som på 1990-talet renoverade den och uppgraderade motoroich chassie för mer körglädje. Bilen har en 1845cc motor med dubbla Weber IDA 40 förgasare och extra oljekyl och filter (se bilder). Motorn är enligt uppgift (från tidigare ägaren) byggd av den kända VW-drag-race-motor-byggaren Jim Behrens med delar från EMPI/Race-trim och levererar uppskattningsvis 130-140 Hkr. Bilen är registreringsbesiktigad med större motor och nu godkänd på SBP för sista gången. För att matcha mer kraft så är växellådan och växellådsfästen förstärkta. Bromsarna är fr Typ3 och bakvagnsupphägningen så kallad IRS (independent rear suspension) från senare modell, vilket ger betydigt bättre väghållning. Bilen byggdes som en utställningsbil varför bottenplattan lackades röd och en vissa delar kromades och eloxerades. Fast detta gjordes för 25 år sedan är bilen fortfarande jättefin och går som en dröm. Verkligen kul att köra och snygg att se på. Bara motorn kostade på den tiden mer än 10.000 USD. Tillfälle för den som vill ha en kul VW cab som också sticker ut lite lagom.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  58600 km 
 • Kw / hk
  36 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går fint. Stark motor som varvar snabbt upp vid gaspådrag och ger kraftfull acceleration varför bilen bör köras med viss försiktighet. Allt funkar fint. Kul att köra och gott ljud. Mätasträllning på 5800 mil ger osäker körsträcka då mätaren går runt vid 10.000 mil. Sedan 1990-talet är bilen mycket lite körd då den ingått i en VW-samling.

 • Skick interiör:

  Hel och fin klädsel och mattor. Tidstypisk sportratt. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Har aldrig varit krockad, rostig eller skadad. Vit lack i normalt, välvårdat skick. Några bättringar finns och några sprickor ovanför avgasrör (se bilder). Hel och fin sufflett. Bilen är utseendemässigt i originalutförande på utsidan.

 • Skick helhet:

  En av de finaste och tuffaste äldre VW cabbar vi sett, och säkerligen också den mest påkostade. Bilen helrenoverad och uppdaterad för 25 år sedan och fortfarande lika fin, så allt bedöms varit bra gjort.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-11-29 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2016-11-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-10-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Denna bil byggdes för VW av Karman i Osnabruck i Tyskland, (som gjorde alla cabbar på den tiden). Den är såld ny i USA och har körts i varmt klimat till den kom till Sverige 2015/2016. Här har den varit samlarbil och bara körts på somrarna. Nu servad och genomgången av Fahlkes VW service i Åmål. För mer info om bilen, ring gärna Mathias Fahlke på tel 07610 22063.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG