Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1500 — 1970

Orenoverad originalbil som gått 16800 mil. Fint bruksskick både tekniskt och utseendemässigt. 1500 var toppmodellen 1970 med vassaste motorn och bättre bromsar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Fin kaross och undererede. Välvårdad originalinredning. Det mesta av lacken är original. Bättringar finns och en del rostblåsor finns, (på huven fram, övre hörnen och nederkanten på passagerardörren)."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14320
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Fin kaross och undererede. Välvårdad originalinredning. Det mesta av lacken är original. Bättringar finns och en del rostblåsor finns, (på huven fram, övre hörnen och nederkanten på passagerardörren)."

Beskrivning

Bilen har en spännande historia. Byggd i Tyskland 1970 och såld ny i Turkiet. Samma ägarfamilj till 2009, då en släkting i Stockholm köpte bilen och importerade den Sverige. Den har gått i torrt klimat varför den klarat sig så bra från rost undertill, men lite blåsor går att hitta i nederkant på passagerardörren och på övre hörnen på fronthuven (vanliga ställen och lätt att åtgärda). Balkar och golv samt övrigt är i sällsynt fint skick. Inredningen hel och fin. Originalklädsel och innertak. Sammantaget en ovanligt fin 1500-bil, vilket var toppmodellen bland typ1-bubblorna under 1967 till 1970. De senaste sex åren har den ägts av en VW-entusiast i Dalarna, som bland annat monterat ny koppling och servat bilen alldeles nyss. Bilen visas hos Fahlkes VW verkstad i Åmål, ring gärna 07610 för mer info.
Kulören är Chinchilla L70F, vilken bara fanns detta år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-04-01 
 • Avläst mätarställning
  68240 km 
 • Regnr
  XHY804 
 • Chassinummer
  1102550450 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gråbeige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin att köra, motorn drar starkt, växellådan känns bra och likaså bromsarna. Nu koppling och nya däck i oktober 2021.

 • Skick interiör:

  Sällsunt hel och fin originalinredning. Har stått i garage, endast tre ägare och bara körd 16.000 mil varför den klarat sig ovanligt bra.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Några bättringar finns och några blåsor, se biler (huven fram och nederkant på passagerardörren behöver snyggas till för att bilen skall bli riktigt bra). Sammantaget ovanligt bra underrede och kaross för att vara original och orenoverad.

 • Skick helhet:

  Sammantaget ovanligt bra bubbla för att vara original och orenoverad. Fullt körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-30
Ursprungsbesiktning: 2010-11-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-11-12
Senast godkända besiktning: 2019-04-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG