Visa alla bilder

Volkswagen Golf MK1 "Projektbil / kaross utan motor" — 1982

Avstannat renoveringsprojekt. Felfri Golfkaross, nylackad och rostskyddbehandlad, klar att montera ihop. Många delar följer med, se bilder. Lämplig som elbilsprojekt eller till rallybil?

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Kaross i mycket fint skick. Inga skador, ingen rost. Särskilt anmärkningsvärt är att det sitter en dörr på förarsidan och två på passagerarsidan (mycket bra gjort, syns inga svetsskarvar på insidan). Motor och växellåda saknas. Rull- och styrbar samt handbroms funkar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 300SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14326
KUNGÄLV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
5 - 10 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Kaross i mycket fint skick. Inga skador, ingen rost. Särskilt anmärkningsvärt är att det sitter en dörr på förarsidan och två på passagerarsidan (mycket bra gjort, syns inga svetsskarvar på insidan). Motor och växellåda saknas. Rull- och styrbar samt handbroms funkar."

Beskrivning

Denna bil har ingått i samlingarna hos en stor VW-entusiast i Kalmar. Professionellt ombyggd på förarsidan från två dörrar till en dörr. Proffslackad, mycket fint skick, inga skador eller rost. Projektet avstannade för lite mer än 20 år sedan. Tanken var att bygga en hybrid/elbil. Därför finns på passagerarsidan också en extra tanklucka. Betr. dörrarna så var planen att skjutsa barn till skolan med elbils-golf och i aktuellt fall låg skolan vid en stor väg, där man inte ville att barnen skulle kunna springa ut i gatan på förarsidan. Volvo hade gjort en 240 på detta sätt på 1980-talet och detta kom att inspirera ägaren, som gillade VW samt att meka och svetsa Samtidigt såg fram emot en unik bil. Åren gick och bilen blev stående i ägarens garage. Ägaren gick tyvärr bort förra året och bilen hann bli avregistrerad i bilregistret. Därför säljs nu karossen som en reservdelsbil. Gamla regnumret var GRF308, men är ej giltigt längre. Dock kan en köpare med hjälp av detta och information från Riksarkivet ansöka om ursprunsgkontroll och sedan registrera in bilen igen, efter ihopmontering.
Säljs oregistrerad med kvitto, som köpehandling. Visas hos Autocenter Väst, i Bohus, Djupedalsiden 1, efter tidsbokning på 0735 07 0411.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  Saknas 
 • Regnr
  GRF308 
 • Chassinummer
  WVWZZZ17ZBW159011 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
   
 • Växellåda
  Saknas 
 • Klädsel
  Saknas 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda saknas.

 • Skick interiör:

  Inredning saknas.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross, fin lack, inga skador men några småblåsor finns på uppepå framskärmen på passagerarsidan.

 • Skick helhet:

  Fin kaross, för nya projekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Oregistrerad, avregistrerad, gamla reg-nummret var GRF308.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG