Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf MK1 "Kalle Grundel" — 1976

Rallyåkaren Kalle Grundels framgångsrika nyrenoverade Golf 1:a. Denna bil ska behandlas med vördnad.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här är inte vilken gammal rallybil som helst. Den banade väg åt svenske Kalle Grundels fortsatta karriär i rallysammanhang. Se länken med dess resultat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14257
HANINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här är inte vilken gammal rallybil som helst. Den banade väg åt svenske Kalle Grundels fortsatta karriär i rallysammanhang. Se länken med dess resultat."

Beskrivning

Rallyåkaren Kalle Grundels Golf 1:a som han kom högt i resultatlistan med 1982/1983. Se de internationella resultaten här: https://www.ewrc-results.com/plates/?plate=72859.

Bilen är nu renoverad för med tanken att den skulle köras i Midnattsolsrallyt 2022.
Den är i ett mycket bra skick med tanke på dess framgångsrika karriär. Kalle Grundel har varit fabriksförare för bl.a Audi (urquattro), Volkswagen (Golf), Peugeot (205 T16) Ford (RS200). Innan denna Golf var han mycket han mycket framgångsrik i Saab V4.

Det behöver göras en Appendix-K besiktning av bilen för att den ska kunna delta i historiska biltävlingar. Bilen är inte godkänd för normalt gatbruk i Sverige.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-06-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  JGN710 
 • Chassinummer
  1763318186 
 • Kw / hk
  133 / 181 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Inte mycket till interiör men det är förberett för att bara stoppa i en stol till.

 • Skick exteriör:

  Nyrenoverad och fin.

 • Skick helhet:

  Välbyggd, rak och hel rallybil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-04-26
Ursprungsbesiktning: 1976-05-05 (regbes) (Ombes:20080821)
Datum i trafik första gången: 1976-06-01
Senast godkända besiktning: 1987-03-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Volkswagen Golf är en bilmodell från Volkswagen lanserad 1974 som årsmodell 1975. Segment: A.

Bilmodellen har efter lanseringen blivit en av världens mest tillverkade och därför har storlekssegmentet dit modellen hör i vissa länder kallats för Golfklassen. I USA brukar Golf (kallad VW Rabbit) sortera under den så kallade kompaktklassen.

Volkswagen hade länge litat till "Bubblan" men i början av 1970-talet var den föråldrad och behövde ersättas av en ny försäljningsframgång. Tidigare försök till en efterträdare hade varit tämligen misslyckade. Volkswagen Golf blev dock en efterlängtad succé och idag är den inne på sin sjunde generation. Den första generationen slutade tillverkas i Europa 1984, men i Sydafrika fortsatte produktionen av Golf Typ 1 ända fram till 2009 under namnet Volkswagen Citi Golf. Namnet Golf kommer från Golfströmmen i likhet med andra VW-modeller som namngetts efter vindar (Passat, Scirocco osv)

1976.
Mars 1976, mindre än två år från start lämnar den 500 000:e Golfen bandet på fabriken.
I juni kommer Golf GTI med en 110 hk motor.
Oktober: Golf nummer 1 miljon lämnar fabriken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Haninge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG