Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Corrado VR6 — 1992

Rolig och lite ovanligare sportcoupé från Volkswagen, och i synnerhet med den fina VR6-motorn. Här ett exemplar med små stylingdetaljer och en fint dokumenterad servicehistorik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välservad långmilare i ett vettigt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14312
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välservad långmilare i ett vettigt skick."

Beskrivning

Den importerades till Sverige från Tyskland 1998, utbudet i Sverige av begagnade Corrado VR6 var och är begränsat, det såldes bara 12 stycken nya genom den svenska generalagentens återförsäljarnät. Det här exemplaret har en överraskande välbevarad dokumentation av servicehistoriken. Den nuvarande ägaren köpte den spontant som förstabil till sin dotter, men hon valde vänligt men bestämt bort Corradon och åker idag en modern Mini istället. Den har några stylingdetaljer som är lätta att återställa eller byta till originaldelar för den som skulle vilja göra sin Corrado VR6 till en originalbil, det finns ju trots allt inte så många av dem. VR6:an känns igen på sina lite bredare hjulhus, dessa versioner hade en bredare spårvidd än sina fyrcylindriga småsyskon.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  265037 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  VR6:an har ett fint ljud och drar med lika fin kraft som den ska tillsammans med växellådan och en bra känsla i bromsar och chassi.

 • Skick interiör:

  Inredningen har klarat sig förhållandevis bra genom åren, men förarsätet har ett sedvanligt högre slitage och använd känsla, och innertaket hänger som brukligt i bilar från den här tiden. i övrigt är bilen är hel och fin på insidan. En tidigare ägare har haft på sig stylingkepsen och förädlat dörrhandtag, växelspaksknopp, något emblem och pedaler.

 • Skick exteriör:

  Den har enligt uppgift trevligt nog kvar sin originallack, och stylingkepsen har även ändrat lite exteriört, bland annat bakljusen, några emblem och ett öppet luftfilter. Bilen ger ett trevligt yttre intryck.

 • Skick helhet:

  Tidstypiska stylingdetaljer eller återställa till original? Men sin orörda originallack är den i ett så bra grundskick att bilen med enkla medel kan ge något till alla smakriktningar, och Corrado VR6 är i sammanhanget en ovanlig modell i Volkswagenpaletten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-04-22
Ursprungsbesiktning: 1998-04-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-04-22
Senast godkända besiktning: 2021-10-04
Besiktigad tom: - 2023-10-31
Årsskatt: 1771 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG