Visa alla bilder
Visa film

TVR 350i RHD (Högerstyrd) — 1990

Engelsk småskalighet enligt ett känt recept; Rovers V8:a får göra tjänst i välbalanserat chassi med en plastkaross. Rolig sportvagn med rötter i det kantiga åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevligt högerstyrt och sent exemplar av modellen i ett välhållet skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
83 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14311
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande TVR 350i RHD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevligt högerstyrt och sent exemplar av modellen i ett välhållet skick."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige på våren 2005 och har rullat större delen av tiden i Skåne. Ägaren mellan 2006 och 2017 angav tonen på vården och var noga med den. Han körde aldrig i regn och servade förstås bilen regelbundet, tillsammans med av noggrann ytbehandling hela chassit.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990 /1990  
 • Första registreringsdatum
  2005-04-22 
 • Avläst mätarställning
  60 033 miles 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rovers 3,5 V8:a gör sig bra i bilen med ett härligt ljud och det är en klassiskt direkt kuggkänsla i lådan. En tidigare ägare mellan 2006-2017 demonterade karossen och gjorde en renovering av chassit med slip och lack. I samma vända uppgraderades bilen med justerbara coilovers och ett rostfritt avgassystem.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch skinninredning med fina mattor. Instrumentpanelen fick nytt träfaner för några år sedan.

 • Skick exteriör:

  Snygg lack på plastkarossen, några stenskott på front och spoiler från normal användning. Fälgarna är riktiga BBS. Suffletten är hel och fin, och dess snabba och enkla konstruktion med ett slags targatak funkar smidigt.

 • Skick helhet:

  Rolig, mullrig och ett karaktäristiskt yttre i ett välvårdat och omhändertaget skick. Högerstyrningen adderar sitt till upplevelsen och just den delen är något att vara medveten om.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-16
Ursprungsbesiktning: 2005-04-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-05-01
Senast godkända besiktning: 2021-04-24
Besiktigad tom: - 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG