Visa alla bilder
Visa film

Saab 93B De Luxe — 1959

Tidig Trollhätte-produkt med de traditionella bakhängda dörrarna och en från den förra modellen adderad baklucka som ett dåtida framsteg och produktutveckling.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt underhållen och brukad i ett bevarat härligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14293
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt underhållen och brukad i ett bevarat härligt skick."

Beskrivning

Den såldes ny i Borlänge och bytte ägare ett par gånger innan den hamnade i Linköping 1984 och se'n 1994 har den vårdats av Saab-entusiasten och tidigare Saab-anställde, ägaren Peter från Trollhättan. Efter 31 års brukande och välvårdat ägande känner han att det är dags att någon annan Saab-entusiast tar över. Han har inte sparat på underhållet och den har alltid förvarats inomhus. Bilen kommer att levereras nybesiktigad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  119631 
 • Regnr
  DJP910 
 • Chassinummer
  54977 
 • Kw / hk
       / 33 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Även om det finns de som förkastar en tvåtaktsmotors förbränning och verkningsgrad är det många som gläds åt ljudet och doften som en varvande gammal Saab kan förmedla. Det här exemplaret startar lätt, går fint i maskin och låda och känns fin på vägen.

 • Skick interiör:

  Inredningen är omklädd och uppgraderad till nuvarande röd bomull, originalklädseln var röd vinyl, enligt uppgift. Det finns ett minimalt slitage på förarstol och baksäte i form av några små hål. Det har även vänster dörrsida från fönstervevens rörelse. Bra mattor, torrt och fint under dem.

 • Skick exteriör:

  Fin och rak i plåten, bilen fick en ny lack 6-lagers lack på Saab-fabriken för mer än 20 år sedan via "nödvändiga kontakter" och ägaren jobbade även i fabrikens efterbearbetningsavdelning, kunskapen och möjligheterna till att hålla bilens yttre i ett extra fint skick finns och fanns. Det finns en lagning på vänsterdörrens nedre hörn. Kromet är fint med tanke på bilens ålder.

 • Skick helhet:

  Välhållen 93:a i originalutförande, representativ och tidig i ett snyggt skick för en Saab-entusiast att vårda vidare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-08-20
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (regbes) (Ombes:19750815)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2014-06-19
Besiktigad tom: - 2016-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG