Visa alla bilder
Visa film

Saab 9-3 Aero 2,0T — 2002

Bil i toppskick. Norrlandskörd sedan ny. Sista årsmodellen, fullservad och originalllack, utan anmärkningar gör denna bil till en fin samlarbil. Tuff design och mycket körglädje får man på köpet.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin både på ut-och insidan. Helt original, inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14324
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 9-3 Aero?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin både på ut-och insidan. Helt original, inga anmärkningar."

Beskrivning

Denna bil har varit entusiastbil och bara sommarkörd sedan 2013, då den köptes av en Saab samlare i Östersund. Det är en riktig original Turbo-Aero, med spoilers och sportstolar samt vassa motorn på 205 Hkr. Bilen har gått 19500 mil, men ser ut som den gått max hälften, mycket välvårdad, inga skador, inga rostangrepp, endast några små stenskott längst fram på huven. Modellen betraktas som den sista riktiga Saaben och detta år sista årsmodellen som detta år, 2002 ersattes av efterföljaren, vilket byggdes till 2014. Aero har alltid varit sportigaste utförandet, och detta är ett ovanligt fint exemplar, varför bilen är en utmärkt samlarbil och investering för framtiden.

Visas hos Autocenter Väst, i Bohus, Djupedalsiden 1, vardagar kl 9-18, tel: 0735 07 0411.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2002-03-06 
 • Avläst mätarställning
  195506 km 
 • Kw / hk
  150 / 205 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Klarröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullservad och alla handlingar samt extranyckel finns. En bil i bästa skick. Går mycket bra, stark, pigg motor och bra väghållning.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, inga anmärkningar, fin skinnklädsel.

 • Skick exteriör:

  Originallack i mycket fint skick, inga väsentliga anmärkningar

 • Skick helhet:

  Tuff bil, bra skick, bra historik och kul att köra. Allt man vill ha i en hobbybil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-29
Ursprungsbesiktning: 2002-03-04 (EEG) (Ombes:20111217)
Datum i trafik första gången: 2002-03-06
Senast godkända besiktning: 2020-10-23
Besiktigad tom: - 2021-12-31
Årsskatt: 2640 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG