Visa alla bilder
Visa film

Rover P6 3500 V8 — 1972

Svensksåld P6 i ett fint och förhållandevis lågmilat originalskick. Brittisk upper mellanklass-feeling som funkar fint i dagens trafikrytm.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint bruksskick med bra lack och trevlig originalinredning. Några små åtgärder för att göra den ännu bättre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14317
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover P6 3500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint bruksskick med bra lack och trevlig originalinredning. Några små åtgärder för att göra den ännu bättre."

Beskrivning

Den såldes ny på våren 1972 och har under senare tid hängt i en samling i många år. Efter tiden i samlingen har bilen fått en delvis ny lack och ny inredning. Nuvarande ägare köpte den för två år sedan, men har inte funnit den rätta känslan för en Rover P6. Bilen besiktigades i maj i år med ett godkänt resultat och är därmed besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-06-13 
 • Avläst mätarställning
  147800 km 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med den välkända V8:an och det här exemplarets automatlåda ger bilen en tydlig Anglo-American-känsla. De två lirar bra ihop på sitt just lite amerikanska sätt, men det är också det gör den här bilen. Bromsar och övrig teknik känns bra och funkar som de ska.

 • Skick interiör:

  Skinnklädsel i bra renoverat skick, liksom mattor och innertak. Högerstolens klädsel kan behöva sträckas lite i sittdynan. Dörrpanelerna har lite dålig passform. På vänster framdörr beror det mest på en dåligt dragen högtalarsladd till de lite tråkiga eftermonterade högtalarna.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad, presentabel och snygg. Slitet huvemblem. Den står just nu på vinterdäck, men nyare sommardäck följer med. Lackerade fälgar med original fälgsidor i bra bruksskick. Bilen har dragkrok och med den sköna, om än förhållandevis ringa V8-kraften, är det en bra dragbil.

 • Skick helhet:

  Rovers P6:a i ett för modellen vettigt och bra skick, det är ett prisvärt exemplar med lite kvar att jobba på, så som det alltid är.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG