Visa alla bilder
Visa film

Porsche 944 — 1987

Påkostad och utrustad efter egen smak, en 944 att omfamna som den är.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt skick med en egen tolkning och utrustning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14279
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt skick med en egen tolkning och utrustning."

Beskrivning

Den kom till Sverige från USA redan 1994 och den nuvarande ägaren har haft den se'n 2006. Han har vårdat den väl, kört sparsamt, karossrenoverat den med ny lack för tre år se'n och har monterat i komforthöjande utrustning, bland annat backkamera med backvarnare, fjärrlås och, för lite mera ljudglädje, ett ljudspjäll i avgassystemet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1993-07-22 
 • Avläst mätarställning
  111309 miles 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Förra året fick bilen en ny koppling och även en normal service med en kamrem för ett par månader se'n. Motor, låda och känns rejäla och friska, och ägaren har – enligt honom själv – i ett infall av barnslig glädje även monterat ett elektriskt ljudspjäll i avgassytemet. Man kan således med en knapptryckning få ett lite busigare ljud i maskinen om så önskas. Det illustreras i filmen.

 • Skick interiör:

  Uppsydd skinninredning i mörkblått skinn med Porschevapnet broderat i nackskydden. Baksätet är original. Backkamerans skärm stör inte subjektivt originalintrycket nämnvärt. Alla originaldelar finns kvar och följer med.

 • Skick exteriör:

  Fin tre år gammal lack i bra skick, den amerikanska stötfångaren fram är intakt, den bakre är utbytt till en Europa-spec för att få plats med backkamera och backvarnare. Den gamla originalstötfångaren, original telefonfälgar och andra demonterade originaldelar finns kvar och följer med.

 • Skick helhet:

  En fin och trevlig 944 med en omtänksam utrustning, vårdad och omhändertagen på ett presentabelt sätt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-05
Ursprungsbesiktning: 1993-07-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-07-22
Senast godkända besiktning: 2020-12-07
Besiktigad tom: - 2022-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG