Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Bonneville Safari 6,3 V8 — 1959

En ovanlig modell av Pontiac Bonneville Safari som är i ett körklart utställningsskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell av Pontiac, tillverkad i endast 4673 exemplar.
Idag finns endast ett fåtal kvar. Denna Bonneville är i ett närmast nyskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
390 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14263
NORRKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Bonneville Safari?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell av Pontiac, tillverkad i endast 4673 exemplar.
Idag finns endast ett fåtal kvar. Denna Bonneville är i ett närmast nyskick."

Beskrivning

Nuvarande ägaren köpte denna fina Bonneville av Leif-Ivan på World of Classics 2016. Idag känner ägaren att den bara står och samlar damm och vill därför att den ska få gå vidare till någon som uppskattar den så som hon gjort.

1959 blev Bonneville Pontiacs "Top of the line". Då kompletterades serien med en fyradörrars hardtop (sedan) samt en lyxig stationsvagn. Samma år infördes också två viktiga kännetecken som kom att hänga med i många år, den tvådelade grillen samt deras "Wide Track" reklamslogan. Wide Track syftade på att Pontiac hade flyttat ut hjulen längre från bilens centrum för att förbättra dess vägegenskaper. En "Safe-T-Track" differential, som användes för att minimera hjulspinn, var ett alternativ med början 1959.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1997-04-04 
 • Avläst mätarställning
  50433 miles 
 • Kw / hk
  220 / 305 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett mycket fint och körklart skick. Det är svårt att beskriva en så fin bil utan att använda en massa floskler.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-08-26
Ursprungsbesiktning: 1997-04-03 (regbes) (Ombes:20050720)
Datum i trafik första gången: 1997-04-04
Senast godkända besiktning: 2016-08-23
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG