Visa alla bilder

Opel Rekord 2dr — 1959

Sällsynt fin Opel-klassiker som bara gått 8300 mil. Få ägare. Helt original, utan rost och skador. Har visats på Ivars Bilmuseum i Hoting under senare år.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är lite körd och mycket välvårdad Har fått en ny lack någon gång på 1980-talet. Denna lack är inte prefekt, finns damm och lite tendens till "apelsinskal". Skulle bli ganska bra med en maskinpolering. Inredning samt i motorrum och undertill är den mycket fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14306
HOTING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är lite körd och mycket välvårdad Har fått en ny lack någon gång på 1980-talet. Denna lack är inte prefekt, finns damm och lite tendens till "apelsinskal". Skulle bli ganska bra med en maskinpolering. Inredning samt i motorrum och undertill är den mycket fin."

Beskrivning

Denna bil är såld nu i Stockholm och såldes sedan till ägare i Örnsköldsvik och så småninom i Hoting. Andra ägaren hade bilen från 1966 till 1992 enligt upgift. Bilen har bara gått 8400 mil, vilket vi bedömer kan stämma med tanke på hur fin och orörd inredningen är. 2012 ställdes den ut i Hotings bilmusem, dör bilderna är tagna. Den är regelbundet uppstartad och körd senast för 4 år sedan. Sällsynt fint skick, endast lite sämre lack, men inte så det stör, om man vill anmärla på något. Går att polera upp.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-06-17 
 • Avläst mätarställning
  84000 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar med lite starthjälp, fungerar men bör till SBP innan den är helt körklar. Batteriet behöver förnyas

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning. Inga väsentliga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross, äldre omlack. några smårepr och noppror på kromet, men inget iögonfallande.

 • Skick helhet:

  Sällsynt hel och fin Opel Rekord, en prydnad i en bilsamling som saknar en Opel. Också användbar till trevliga sommarturer mm.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1992-10-07
Ursprungsbesiktning: 1959-06-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-06-17
Senast godkända besiktning: 1992-06-26
Besiktigad tom: - 1994-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hoting

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG