Visa alla bilder

Mercedes-Benz 380 SL — 1985

Nyrenoverad 380SL som kommer från det soliga Kalifornien. Ett fint exemplar av Mercedes mest långlivade och tidlösa modell.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin renovering och trevlig färgkombination."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14201
SJUNTORP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 380 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin renovering och trevlig färgkombination."

Beskrivning

380SL, 3,8 liters V8 med insprutning och automat . USA-modell som rullat Kalifornien och nu genomgått en renovering här i Sverige. Omlackerad för något år sedan i originakulören Petrol blue green metallic. Sätena omstoppade och fått nya stommar. Mycket nytt och bytt som en lister, knappar och reglage. Har begåvats med den eftertraktade och ovanliga Blaupunkt Berlin SQ radio och bandare. A/C fungerar och dubbla nycklar finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1685 
 • Första registreringsdatum
  2019-09-23 
 • Avläst mätarställning
  13898 miles 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helt genomgången. Renoverade ok, skivor, belägg, lager bytta. Alla bussningar bytta, mycket nytt i styrning och framvagn. Motorn fått en översyn, insprutningsssytemet noggrant renoverat och kalibrerat till närmast perfekta värden. Nytt avgassystem. . Går tyst och jämt och känns som en i det närmaste ny bil att köra. Alla mätare, reglage och A/C genomgångna och fungerar.

 • Skick interiör:

  Nya mattor och instegslister. Säten omstoppade med nya stommar, arbetet gjort av professionell firma i Tyskland. Trädetaljer i hög finish. knappar och reglage som blekts av solen har bytts ut. Solskydden bytta mot NOS-dito. Suflett ny , har dock fått en liten skada av något som skavt (en yta på 1cm) Hardtopen har ett felfritt innertak. i utrymmet bakom säten finns en liten skada på höger sida. Reglaget för att ta upp sufletten brukar skava just där på de här modellerna.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i originakulör med mycket fin finish. Den heter Petrol blue green metallic #722 och skiftar i både blått och grönt beroende på ljus. Lister utbytta, kofångare i fint skick med enstaka märke i gummit. Ny suflett monterad. Hardtop i lika fint skick och fungerande elbakruta medföljer. Fälgar renoverade, blästrade och lackade, nya däck monterade. Nytt reservhjul i originalutförande finns.

 • Skick helhet:

  En prydlig bil där man vid renoveringen brytt sig om de små detaljerna som gör helheten. En solid kvalitetskänsla som sig bör i en Mercedes-Benz. Samtidigt tyst och mjuk i gången.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-02-12 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2019-02-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-02-12
Senast godkända besiktning: 2021-08-05
Besiktigad tom: - 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sjuntorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG