Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 200 E — 1989

En Mercedes som av många sägs vara den sista med Mercedes-kvalitet. Detta exemplar visar verkligen det.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Mycket fin med tanke på körsträcka, svårt att tro att den gått 35 000 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
26 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14287
NYKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Mycket fin med tanke på körsträcka, svårt att tro att den gått 35 000 mil."

Beskrivning

Bilen har haft endast 2 brukare sedan 1991. Ägare nummer två köpte bilen 1991, då den var ett år och tio månader gammal. Det medföljer en pärm till bilen, som innehåller alla protokoll från besiktningarna, totalt 28 st, som alla är utan anmärkning.

År 2020 började bilen krångla, och flera verkstäder var inblandade, men ingen 
lyckades klara ut vad felet var. Nuvarande ägare fick då möjlighet att överta bilen. Han hittade så småningom felet, som var bränslepumpen, och nu går bilen klanderfritt.  Bilen har haft överdragsklädsel sen den var ny. Nuvarande ägaren har nu avlägsnat överdragsklädseln. Elektrisk taklucka, CD stereo, Zender "träratt", Avtagbar dragkrok godkänd för 1500 kg.
Äldre vinterhjul medföljer.

Denna långmilare är på Mercedes-Benz vis bara utrustad med det nödvändigaste. Allt annat var tillval. Men god kvalitet fick man även om bilen inte var så välutrustad. Detta exemplar har 200-motorn på 118 hästkrafter.

 

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-07-17 
 • Avläst mätarställning
  356114 km 
 • Regnr
  OAZ466 
 • Chassinummer
  1240211A974733 
 • Kw / hk
  87 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Hel och bra interiör.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick med tanke på milen. Några lackbubblor finns. Se bilder.

 • Skick helhet:

  En Mercedes som av många sägs vara den sista med Mercedes-kvalitet. Detta exemplar visar verkligen det.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-01
Ursprungsbesiktning: 1989-06-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-07-17
Senast godkända besiktning: 2020-10-03
Besiktigad tom: - 2022-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W124 tillverkades mellan 1984 och 1996. Bilen var en helt ny konstruktion, jämfört med föregångaren W123. Totalt tillverkades 2 583 470 W124. W124 fanns som fyrdörrars sedan, kombi, coupé, cabriolet och sexdörrars limousine, med en rad motor- och växellådsalternativ.

De enda motorer som följde med från föregångaren var de fyrcylindriga bensinmotorerna. Dieslarna kändes igen från 190:n, medan sexorna var helt nya. Från 1986 erbjöds bensinmotorerna med katalytisk avgasrening. Senare uppdaterades programmet med nya fyrventilsmotorer och stora V8:or infördes.

Produktionen uppgick till 2 583 470 exemplar

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Oxelösund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG