Visa alla bilder
Visa film

Ferrari 575M Maranello V12 F1 — 2003

Klassiskt tolkad Ferrari med V12:an i fronten, av en del entusiaster ansett som det enda rätta. Ett exemplariskt skick, en intressant historik och en fint parfymerad proveniens.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdat skick med en omsorgsfull och detaljerad omvårdnad genom åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
690 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12332
VARBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
750 - 850 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdat skick med en omsorgsfull och detaljerad omvårdnad genom åren."

Beskrivning

En 575 M Maranello är klassisk i bemärkelsen att den har en V12-maskin traditionellt placerad i fronten som många tidigare Ferrari-modeller. Dessa representerar i sin tur den klassiska Gran Turismo-vagnen från Maranello-märket. Och så har den här 575:an också brukats. Långa snabba resor på Europas kontinent, just som det ska vara. Men också vårdats och servats enligt sedvanligt Ferrari-protokoll. Servicebok och övrig dokumentation är snyggt och fint och ifyllda och bevarade. 575:an var även den första bilen med V12:a från Ferrari som kunde utrustas med den elektroniskt halvautomatiska F1-växellådan.
Den är levererad den 22:a april 2003 av G. Cavallari Monaco Motors aka Ferrari Monaco. Den första brukande ägaren var Michele Perris, grundare av parfymföretaget Perris Monte Carlo. Perris äger även The House of Houbigant, vars parfymhistoria sträcker sig till slutet av 1700-talet. Frankrikes drottning Marie Antoinette, Napoleon och Englands drottning Victoria var alla tre kunder till Houbigant. Marie Antoinette lär ha haft en liten flaska Houbigant-parfym i korsetten för att ge henne styrka på avrättningsdagen vid giljotinen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2018-04-18 
 • Avläst mätarställning
  89000 km 
 • Regnr
  JZW798 
 • Chassinummer
  ZFFBT55B000132361 
 • Kw / hk
  379 / 515 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Rosso Corsa 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går som en felfri Ferrari drivlina från tiden ska göra; kraftfullt och känslosamt. Den elektroniska halvautomatiska F1-växellådan växlar som den gjorde då, när den kom. Då var den snabb, idag är den lite långsammare. Utvecklingen har gått fort på det planet.

 • Skick interiör:

  Man kan se att att bilen har brukats, men definitivt inte i drygt 8000 mil. Skinnklädseln känns fräsch och spänstig, mattor och reglage är oslitna och rena.

 • Skick exteriör:

  Vävårdad lack, ständigt putsad och polerad genom åren. Enda anmärkningen är en liten skada på bakrutans list, vid en skarv. I övrigt ger Rosso Corsa-lacken en röd utstrålning som bara en röd Ferrari kan göra.

 • Skick helhet:

  Ljud, kraft och leverans av densamma kokar ner till det som är svårt att sätta fingret på, det som alla Ferrari-fans förstår och drömmer om. Den här bilen har allt det, och det i ett väldigt fint skick. En av de vassaste riktiga Gran Turismo-vagnarna av sin tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-09-06
Ursprungsbesiktning: 2018-04-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-04-27 (030429)
Besiktigad tom: 2020-04-30
Senast godkända besiktning: 2018-04-27
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 8896 SEK
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG