Visa alla bilder

Dodge Seneca 3,6 — 1961

En iögonfallande Seneca som sticker ju ut på ett positivt sätt !i

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra Seneca i ett gott och körklart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14301
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Seneca?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra Seneca i ett gott och körklart skick."

Beskrivning

Bilen ägdes av en och samma familj tills den lämnade Californien 2010 då den kom till Sverige. Senecan har en rak "slant six engine" på 3,7 liter som på sin tid ansågs outslitlig.Växellådan är en 3 stegs TorqueFlite tryckknappsautomat. Bilen blev omlackerad 2021, på grund av tidigare ägares lätta närkontakt med en grindstolpe, i färgen Persian Sand som passar bilens fina linjer. Samtidigt fick den nya fräscha 17 tums Chrome fälgar (originalhjul med navkapslar medföljer) som passar till den fina Persian Sand kulören. Huvkråkan (som lyser) kommer ifrån en Indian motorcykel.
Bilen var redan i ett bra skick innan omlackeringen och den upplevs som solid och rostfri.
Mätarställning 35677 miles motsvarar ca: 5700 mil.

Tilläggas kan sägas att Senecan är ovanligare i 2 dörrars utförande och lätt att konvertera till V8.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  2010-10-22 
 • Avläst mätarställning
  35677 miles 
 • Kw / hk
  107 / 147 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Persian Sand 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint skick. Slitna kederlister vid dörrarna. Mitthögtalaren saknar galler och högtalarelementet har gett upp hoppet.

 • Skick exteriör:

  Fin i lacken och rak i plåten. Nya blanka fälgar.

 • Skick helhet:

  En bil som ger ett bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-24
Ursprungsbesiktning: 2010-10-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-10-22
Senast godkända besiktning: 2019-10-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Virgil Exners extrema design är i dag mer populär än vad den var som ny. Idag uppskattar man mer hans ovanliga och extravaganta designtrix. Efter presumtiva kunders påpekande skedde en del uppdateringar av bl.a bakljusen. Cirka 66 000 exemplar byggdes av Seneca 1961.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG