Visa alla bilder

Cadillac Fleetwood Eldorado Coupé 472 V8 — 1969

Mäktig svensksåld Eldorado Coupé från sent sextiotal, här i ett bra och prisvärt bruksskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stor och stark sextiotalscoupé i trevligt skick med en för många värdefull historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14313
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stor och stark sextiotalscoupé i trevligt skick med en för många värdefull historik."

Beskrivning

Det konstant höga inflödet av importbilar från USA till Sverige i många år har skapat en egen liten nisch för svensksålda äldre jänkare, kanske främst de innan 1975 när det fortfarande var ostrypt effekt i V8:orna. Dessa köpare och kännare noterar de gamla tvåradiga aluminiumskyltarna som de amerikanska bilarna fick när det nya registret infördes 1973. En del bryr sig inte alls om ovanstående, men för några har det ett extra värde. Den här svensksålda Eldoradon från 1969 har tvåradiga MC-skyltar i plast från åttiotalet, men den dåvarande ägaren tyckte förmodligen att det var fint att få bort de stora tvåradiga. Det om detta. Det här exemplaret haft en hel del ägare som det ofta är med bilar på den amerikanska scenen, men det är en prisvärd och riktigt svensksåld sextiotalsjänkare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-10-17 
 • Avläst mätarställning
  153760 km 
 • Regnr
  AGG990 
 • Chassinummer
  H9298735 
 • Kw / hk
  280 / 375 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automatic 
 • Klädsel
  Läder/Vinyl 
 • Färg
  Metallic Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den stora 472:an startar lätt, Hydramatic-lådan växlar mjukt och utan tvekan, och bilen har en karaktäristisk komfortabel och mjukt gungande känsla på vägen. En typisk svensk utrustningsdetalj är också dragkroken, praktiskt även på en jänkarcoupé.

 • Skick interiör:

  Snygg originalinredning inklusive innertak och mattor. Lättfällda ryggstöd för access till baksätet och helsoffa fram gör den här coupén rymlig även för 5-6 personer.

 • Skick exteriör:

  Bilens originallack var grön och den fick förmodligen sin röda metallic-lack någon gång på åttiotalet. Både motorhuv och baklucka bär spår av dådtidens sprutspackel, och på förardörren syns en rostfläck i mitten. Kromet skulle må bra av en polering och tacksamt nog är vinyltaket i fint skick med ingen rost krypande under.

 • Skick helhet:

  Rolig att köra som den är, och kanske åtgärda huv, baklucka och förardörr i vinter. Den är besiktningsbefriad och det är bokstavligen mycket bil och även attityd för pengarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-03-15
Ursprungsbesiktning: 1969-10-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-10-17
Senast godkända besiktning: 2017-11-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG