Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1964

Norrlandskörd Amazon i mycket fint original skick, en ägarfamilj till 2020.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin och välbevarad originalbil som endast kräver underhåll för att bevaras i detta fina skick. Trevligt tillbehör är dragkroken, häng på en veteranhusvagn och semestern blir toppen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
156 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13183
ÅHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin och välbevarad originalbil som endast kräver underhåll för att bevaras i detta fina skick. Trevligt tillbehör är dragkroken, häng på en veteranhusvagn och semestern blir toppen."

Beskrivning

Fin bil med härlig historia, köpt ny av familjen Nilsson i Luleå 1964 och har funnits i familjen tills 2020. Alla handlingar finns bevarade sedan bilen var ny. Den har varit avställd i 32 år under en period och stått fuktfritt, en av anledningarna till det fina skicket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-01 
 • Avläst mätarställning
  150590 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-växl 
 • Klädsel
  Röd 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA, går fint enligt ägaren. Motorn har varit lyft och fått en genomgång och ny färg, allt fungerar.

 • Skick interiör:

  Original inredning i ett fantastiskt skick, ser ut att precis lämnat fabriken.
  Endast några få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack med få bruksspår, höger framskärm och baklucka är omlackad. Krom i bra skick, original navkapslar med någon buckla.

 • Skick helhet:

  Bil som tillbringat sitt liv i ett saltfritt Norrland, en härlig entusiastbil som kommer att ge sin nya ägare mycket glädje.

Fakta om modellen

Under 1960-talet var Amazon Volvos volymbil och en stor framgång på en rad exportmarknader. ... Sammanlagt tillverkades 667 323 Amazoner mellan oktober 1956 och juli 1970. År 1956 kostade en Amazon 12 600 kronor och hade en B16-motor på 1,6 liter/60 hästkrafter och en treväxlad manuell växellåda.
Motor: 4-cylindriga radmotorer; B16, B18, B20
Längd: 445 cm
Designer: Jan Wilsgaard

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG