Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 — 1966

Trevlig och representativ Amazon med allt på plats för en bekymmersfri entusiastbilstillvaro. Körklar och besiktigad för framtiden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon med en slags ren och snygg utstrålning i att helt enkelt bara vara en vanlig bil från dåtiden. En svensk lagom-attityd i Amazon-format med någon liten extra krydda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13170
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon med en slags ren och snygg utstrålning i att helt enkelt bara vara en vanlig bil från dåtiden. En svensk lagom-attityd i Amazon-format med någon liten extra krydda."

Beskrivning

Den här Amazonen har en ägarhistorik i Västergötland. Bilen fick en lättare renovering 2016 då några små rostangrepp i golv, bakre hjulhus och skräminfästningar åtgärdades, och lackerades i originalfärgen, Volvos Körsbärsröda nr 46. Nuvarande ägare har städat upp i maskinrummet, både mekaniskt och kosmetiskt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-07-14 
 • Avläst mätarställning
  43450 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och startglad B18 med en normal, enkel och rak växellådsfeeling. Som brukligt i sextiotals-Volvosar, helt enkelt. Kopplingen skulle kunna justeras ytterligare, nu är det en ganska sportigt tungtrampad med ett sent ingrepp. Det kan för all del vara något som en del föredrar, i synnerhet om ingreppet var mycket tidigare, men det kan också vara stressande för en mer försiktig förartyp.

 • Skick interiör:

  De svarta och Amazon-typiska stolarna är hela och rena, och har en bra stuns kvar i stittdynan utan att vara sportigt nedsuttna. Den ofta spruckna vadderade överdelen av instrumentpanelen är snyggt ersatt av en ny och ger ett prydligt intryck.

 • Skick exteriör:

  Lacken är utförd i en privat lokal, men resultatet är ändå överraskande bra. Krom och fälgar är även de i ett snyggt, representativt skick och i maskinrummet är det rent och prydligt.

 • Skick helhet:

  Som helhet och som nämnts inledningsvis, det här är en Amazon i ett lagom trevligt och snyggt skick. Gör sig lika bra som en entusiastbruksis på sommarhalvåret som en diskret icke-pretto Amazon på bilträffen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-24
Ursprungsbesiktning: 1966-07-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-07-14
Senast godkända besiktning: 2016-06-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG