Visa alla bilder

Volvo 244 GL — 1980

Snygg 244 i fint originalskick, lokal bilfirmas jubileumsutgåva.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som varit pedantskött sedan dag ett. Trevlig bil att ta hand om och sköta lika fint i framtiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13150
VÅXTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som varit pedantskött sedan dag ett. Trevlig bil att ta hand om och sköta lika fint i framtiden."

Beskrivning

1980 så firade Volvoåterförsäljaren Bil Månsson 60 års jubileum med att ta fram en svart jubileumsutgåva av 244:n. Denna bil köptes ny av en person i Laholm som körde den till 1982, då hade bilen gått ca 8000 mil. Därefter såldes till nästa ägare som också bodde i Laholm.
Denne ägare hade egen bilverkstad och mack och var noga att sköta bilen med service och underhåll. Bilen tvättades och vaxades regelbundet samt underredsbehandlades noggrant, därför finns ingen rost på bilen som är i ett fantastiskt skick.
De senaste åren har bilen använts mycket sparsamt fram till ägarens bortgång för 3 år sedan, då sonen tog över bilen. Den används dock för lite och utrymmet i garaget behövs till andra fordon så han väljer att sälja vidare till någon Volvo entusiast att ta över och vårda den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-04-18 
 • Avläst mätarställning
  157 980 km 
 • Kw / hk
  75 / 102 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell m Overdrive 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går fint, allt fungerar.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i toppskick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett enastående skick, spegelblank svart. Stötfångare och hjul utan anmärkning. Liten spricka i framrutan på förarsidan.

 • Skick helhet:

  En 244 i ett otroligt skick aldrig renoverad bara välskött.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1982-10-25 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1980-04-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-04-18
Senast godkända besiktning: 2019-05-13
Besiktigad tom: - 2021-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG