Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1300 — 1967

Fräsch 1967:a som bara gått 9000 mil. Rullat i Skåne och alltid stått i garage. Omlackad för 14 år sedan och fortfarande jättefin.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och växlar fint. Bra bromsar och pigg motor (nya 40 Hkr motorn som kom 1966).
Inga stora rostangrepp men några bättringar finns och en buckla på kofångaren baktill."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12855
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och växlar fint. Bra bromsar och pigg motor (nya 40 Hkr motorn som kom 1966).
Inga stora rostangrepp men några bättringar finns och en buckla på kofångaren baktill."

Beskrivning

Denna bil har gått i nordvästra Skåne och är ovanligt snygg och fin vilket förklaras av att den stått i garage och bara gått 9000 mil. Allt är original utom själva lacken som förnyades för cirka 14 år sedan, i originalkulör. Bra utfört, Sumatragrön (L61B) med några mindre bättringar. Fin inredning och klädsel. Mattan original, något sliten vid förarens vänsterfot. Fräsch i reserhjulsbaljan och fint i motorrummet. (Kul med varseljusen, som många bilar fick i början av 1970-talet när nya halvljusregler kom).
En bil att fortsätta vårda och köra på trevliga turer med. Känns riktigt bra i motor och växellåda. Användes senast i juli i sommar som bröllopsbil, med förtjusning både för brudparet och alla gäster.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-01-01 
 • Avläst mätarställning
  91920 km 
 • Kw / hk
  30 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg motor, tajt i växel och bromsar. Lite eftersläpning/glapp för startmotorn nör man vrider på nyckeln, (kan bero på för svagt/gammalt 6 volts batteri).

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Lite slitage på förarstolen (normalt för 9000mil). Lite slitage på mattor. Fint krom på alla detaljer.

 • Skick exteriör:

  Blank och fin lack. Några smårepor och bättringar finns

 • Skick helhet:

  En av de bättre sextiotalsbubblor, i fint bruksskick. Allt funkar fint.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-07-21
Ursprungsbesiktning: 1967-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-04-16
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

VW 1300 från 1967 är av mycket eftertraktad årsmodell. Året innan kom den pigga nya 1300-motorn på 40 Hkr (och som tillval 1500-motorn på 44 Hkr). 1967 är sista året med de gamla smala stötfångarna och de äldre lamporna fram och bak, men första året med nya mer moderna bakluckan. Denna kombination tillsammans med fälgarna med kylhål (som ser ut som de på Porsche 356) anser många vara den vackraste av VW bubblans 60-talsmodeller.
Tillfälle för VW-samlare som vill ha rätt bil, som också är kul att köra.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG