Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1302 S (1600) — 1972

Hel och fin bubbla som går bra med S-motorn. Gått i Norrland så den har klarat sig bra från rost. Omlackad för några år sedan och alltjämt mycket snygg.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har inte haft några större rostangrepp och är ovanligt hel och fin under, utanpå och inuti. Omlackad för cirka fem år sedan i en kulör som är snarlik den som var original. Skillnaden är att originalkulören var metallic. Denna syns fortfarande på insidan av bilen, ton i ton, vilket är bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13161
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1302 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har inte haft några större rostangrepp och är ovanligt hel och fin under, utanpå och inuti. Omlackad för cirka fem år sedan i en kulör som är snarlik den som var original. Skillnaden är att originalkulören var metallic. Denna syns fortfarande på insidan av bilen, ton i ton, vilket är bra."

Beskrivning

Jättefin bil att köra och snygga att se på. Trevlig hobbybil som är klar att bruka som den är. Mätaren har gått runt, så bilen kan ha gått 19.251mil. Men det kan också vara 9.215 mil med tanke på att den är så fin inuti och undertill. Originalklädseln som ni ser på bilderna är inte skadad eller sliten, vilket den normalt varit om det gått längre.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-05-25 
 • Avläst mätarställning
  92 150 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blågrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint. Senast godkänd på SBP 2018.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch. Fint originalskick. Säten har haft överdragskädsel. På baksätets rygg sitter denna kvar och sätet är fint under denna klädsel.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten,fina detaljer, bra krom. Inga skador. Omlackad, ok lack.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Kul bil för många år framöver. Stora 1600- motorn på 50 Hr är ett plus.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-12-15
Ursprungsbesiktning: 1972-05-25 (typbes)
Datum i trafik första gången:1972-05-25
Senast godkända besiktning: 2018-07-20
Besiktigad tom: - 2021-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Med VW-Bubblan i 1302 utförande kom 1971 en modern framvagn, Mc Persson-hjulupphängning och dubbelledad bakaxel samt skivbromsar. Detta gjorde mycket för säkerheten, vägegenskaperna och körupplevelsen. Det fanns två motoralternativ, 44 rep 50 hkr (S-utförande). Med S = Sport utförandet, som detta är, så är bilen riktigt körglad samtidigt som den gamla charmen med platt framruta mm finns kvar. Trevlig version av Bubblan som blir allt mer eftertraktad på grund av ovanstående.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG