Visa alla bilder
Visa film

Saab 9000 CS Aero Turbo 16 — 1993

Förhållandevis lågmilat exemplar av första årgången av 9000 Aero-modellen med en intressant Saab-intern historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig 9000 med rätt utrustning och historik för att bli, eller för all del redan vara, ett framtida samlarexemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
129 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13173
TROLLHÄTTAN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig 9000 med rätt utrustning och historik för att bli, eller för all del redan vara, ett framtida samlarexemplar."

Beskrivning

Den började sitt liv som en tjänstebil hos Saabs dåvarande tekniska direktör och denne tog sedan över bilen privat efter dess vanliga tjänstegöringsperiod. Småkördes några år, men har sedan dess inte rullat många mil och har mest blivit stående. Just nu vilar bilen på Saab-museet och levereras även därifrån.
Enligt obekräftade uppgifter kan det här exemplaret dessutom varit det som stod på podiet när modellen hade internationell pressvisning i England.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1992-12-10 
 • Avläst mätarställning
  121 656 km 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Ruby Red Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den vidareutvecklade T16-motorn har fortfarande bra med kraft för den körglada delen av dagens trafik och trivs också bäst med en manuell låda. Motorutrymmet bär spår av dagligt tjänstebilsbruk och kan med fördel ägnas lite tid åt puts och tvätt.

 • Skick interiör:

  Den för modellen speciella skinninredningen och formgivare Björn Envalls baby, internt kallad Batman-klädseln, är oskadad men lite sliten. Idag finns det mycket hantverkskunnande som kan rädda och fixa skinnklädslar till nyskick. Innertaket till solluckan har släppt lite. Mattor och hatthylla förefaller vara lite blekta, eller har i alla fall förändrats lite i infärgningen.

 • Skick exteriör:

  Normalt sliten originallack för körsträckan, snygg och trevlig för sin ålder. Aerofälgarna har klarat sig bra från skrapmärken, bara något litet på de främre. Den för åttio- och nittiotalsbilarna typiskt gråsvarta plasten på stötfångarna verkar har ha undgått en klassisk blekning och ser fina ut.

 • Skick helhet:

  En på riktigt blivande youngtimer i ett bruksvänligt skick som lätt kan uppgraderas till ett fint samlarskick. I synnerhet då den interna proveniensen är stark från ett varumärke som numera nästan har kultstatus på hela sin sin produktion.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-11-15
Ursprungsbesiktning: 1992-12-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-12-10
Senast godkända besiktning: 2020-10-07
Besiktigad tom: - 2021-12-31
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG