Visa alla bilder

NV Hobby Scooter 74 cc — 1955

En ärrad scooter i ett bra mekaniskt skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En NV Scooter som verkligen har använts till det den var tänkt för. Den går fortfarande bra men har ett något slitet ytskikt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
15 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13180
GÄVLE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 25 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En NV Scooter som verkligen har använts till det den var tänkt för. Den går fortfarande bra men har ett något slitet ytskikt."

Beskrivning

Denna scooter har aldrig varit ur trafik men under vissa perioder har den använts som moped. Detta exemplar har bara haft en tidigare ägare innann nuvarande ägare köpte den för 17 år sedan. Han hade protes så han kunde inte kicka igång en vanlig motorcykel. En NV var det enda fordon man kunde starta med armen så en sådan blev det . Han använde den enbart till att åka till affären för att handla.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955 
 • Första registreringsdatum
  1958-08-22 
 • Avläst mätarställning
  4750 km 
 • Regnr
  UJW201 
 • Chassinummer
  03505538 
 • Kw / hk
  2 / 3 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Bucklor och skav efter ett långt liv i tjänst.

 • Skick helhet:

  En scooter som går bra och är i ett mycket trevligt bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-22
Ursprungsbesiktning: 2018-09-28 (regbes)
Datum i trafik första gången:2018-11-10 
Senast godkända besiktning: 2018-09-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

NV Hobby, är en DKW Hobby Roller som importerades av Nymans Verkstäder i Uppsala
och döptes om. Den har en encylindrig tvåtaktsmotor på 74 cc och 3hk med variator-transmission. Handstart/snörstart som gjorde att även människor med vissa handikapp kunde köra denna scooter. Tjänstevikt 75 kg.
Den är mycket bekväm att åka på tack vare sin långa hjulbas, stora hjul och väl avpassad fjädring. Under den bekväma sadeln hittar man en 5-lters bensintank och ett utrymme för verktyg och diverse små bra att ha saker.
Med hjälp av Marchallhjälpen tillverkades den även av den franska vapentillverkaren Manurhin.
Den blev ett enkelt, billigt och pålitligt fordon för kunderna som oftast var amputerade och som inte kunde kicka igång en vanlig MCj och inte hade råd med bil . 74 cc, ca 3 hästar och som bäst max 65 km är hårda fakta. Variatordriften som växlar ett snäpp när man kommer upp runt 30 så vid 45 går den tyst, behagligt och stabilt tack vare den långa hjulbasen.
1956 var priset för en NV 70 Hobby 1330 kr i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG